Диетата на Рип Еселстин

Диета на Рип Еселстин

Авторът на диетата Енджин 2 - Рип Еселстин твърди, че консумацията на нискомаслени храни, основно такива на растителна основа, може да предотврати развитието на редица заболявания.

Според бившия спортист и пожарникар тази диета предпазва човек от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания, диабет, както и от болестта на Алцхаймер.

Диетата Енджин 2 е базирана на консумацията на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки и семена. Те са богати на хранителни вещества, имат малко калории и много фибри и регулират метаболизма, като същевременно дават много енергия.

Хранителният режим, освен че подпомага загубата на излишни килограми, повишава и натрупването на мускулна маса, изостря ума и дава много енергия на тялото.

Рип Еселстин подчертава как присъствието на месни продукти в менюто причинява натрупване на мастни плаки по кръвоносните съдове, откъдето се стига и до поява на заболявания на сърдечно-съдовата система. За сметка на това похапването на растителни храни дава на организма нужните въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали, които да поддържат здравословното му състояние.

Плодова диета

Според автора на диета Енджин 2 процесът на смяна на хранителния режим трябва да продължи 4 седмици, през които постепенно човек се нагажда към новото меню.

През първата седмица е нужно да се изхвърлят всички преработени и млечни продукти, през втората - да се спре консумацията на животински храни, включително риба и яйца. През третата седмица той препоръчва намаляване консумацията на масла и четвъртата седмица показва дали желанието на човека е достатъчно, за да се справите с промените.

Препоръчва по време на диетата да се проследяват нивата на холестерола в кръвта, както да се измерва теглото периодично.

Хубавото при Енджин 2 е, че няма ограничение в приетите калории за деня. Може човек да се храни колкото поиска, но само с храни на растителна основа.

Ако се решите на тази диета, ще трябва да изхвърлите от менюто си животинските продукти, всичките им деривати, както и растителното олио.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати