Какво представлява диетата Медифаст?

Диета

Според авторите на диетата Медифаст, всеки подложил се на нея ще успее да регулира нивата на кръвната захар и едновременно с това ще отслабне. Според тях само за една седмица човек може да се отърве от поне 2 килограма.

Дневният калориен прием в началото на диетата не трябва да надвишава 800 до 1000 ккал, като се препоръчва храненията да бъдат разделени на 6. Така не се чувства глад, което благоприятства организма да получава нужните хранителни вещества.

Препоръчва се и намалена консумация на въглехидрати. Те са основният енергиен източник за тялото, и ако отсъстват от менюто, то ще се наложи изгаряне на мазнините, а оттам и отслабване на тялото.

Специалистите съветват да се приемат въглехидрати, които са с нисък гликемичен индекс. Така се поддържа кръвната захар в стабилни нива, метаболизмът се засилва и човек се чувства сит за по-дълго време.

Отслабване

Много често при изпълняване на диетата се прилага планът 5 към 1. Това означава шест хранения за деня, пет от които не трябва да надвишават 100 ккал. Препоръчват се шейкове, овесени ядки, супа. И най-хубавото следва.

Шестото хранене може да бъде по всяко време на деня, но да не съдържа повече от 5-7 грама протеини, а хранителните продукти да са бедни на скорбяла. По време на диетата не са разрешени нишестени продукти, плодове и млечни продукти.

Постепенно след като е постигнато желаното тегло се преминава към прием на нишестени зеленчуци, пълнозърнести храни, плодове и нискомаслени млечни продукти.

Медифаст предлага и подходящи хранителни режими, изготвени за диабетици, вегетарианци, кърмачки, за хора с подагра и други.

Приемът на алкохол тук е забранен. Желателно е обаче спортуването по врем на Медифаст диетата. Важно е по време на плана 5 към 1, заради изключените млечни храни, да се намери начин да се набавят нужните витамин D и калций от други източници.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати