gotvach.bg»Статии»Диети»Млечно-зърнена диета

Млечно-зърнена диета

Млечно-зърнена диета

Колкото и странна да звучи за някои, Млечно-зърнената диета, която е комбинацията между млечни продукти и зърнени такива, е много ефикасна за отслабване. Похапването на нискомаслени млечни храни и зърнени продукти, бедни на калории, благоприятства намаляване на телесното тегло.

Диетата започва със закуска, която включва зърнен продукт и половин чаша нискомаслено мляко. И още една такава порция за обяд или вечеря.

Млечно-зърнената диета продължава две седмици, през които видимо човек се сбогува с наднорменото тегло. Хубаво е захарта и нишестето да се приемат в малки количества. Ако вечерята не е със зърнена храна, е позволено похапването на любимо ястие, но нека то бъде риба или месо на скара, за гарнитура изберете някакво зеленчуково ястие, а за десерт плод.

Навярно за някои звучи нездравословно похапването само на зърнени храни, заради което е проведено изследване, целящо да разбере опасна ли е диетата и дали помага на хората да намалят телесното си тегло.

Публикувано e през 2002 година и посочва, че участниците, подложени на диетата, за 2 седмици намалили значително теглото си, като дневният калориен прием също намалял с до 700 ккал. Зърнените храни, богати на фибри, помагат да се постигне по-бързо чувството за пълнота в корема.

Диета

Освен това се потвърдило, че консумацията на различни зърнени култури се отразява добре върху здравословното състояние на човека.

Между храненията са позволени плодовете, зеленчуците, плодовите напитки, нискомаслените млечни продукти.

Важно е в ежедневието да се консумират достатъчно плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, за да се поддържат оптимални нива на витамини, минерали и фибри в организма.

От особено значение за постигане на идеалната фигура е извършването на физическа дейност всеки ден - дали докато отивате на работа или спортувате в извънработно време. Няма начин отслабването да се задържи за по-продължителен период от време, ако не се запазят режимите на хранене и спорт след приключване на млечно-зърнената диета.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати