HMR диета

МаринаМарина
Джедай
156171
HMR диета

Благодарение на диетата HMR (Програмата за управление на здравето) хората с наднормено тегло могат да отслабнат бързо и да избегнат йо йо ефекта. Според авторите ѝ консумацията на изобилие от плодове и зеленчуци, които заместват повечето от калориите за деня, помагат на организма да се избави от излишните мазнини.

По време на диетата се разчита на консумацията на нискокалорични шейкове, пълнозърнести храни и разбира се повече плодове и зеленчуци. Целта е те да заместват постепенно калоричните тестени храни, тлъстите меса, въглехидратите с висок гликемичен индекс.

Както всяка диета, тук също се изисква извършването на физическа активност за положителен резултат върху телесното тегло. Препоръчват се 20 минути ходене дневно или спорт по вкуса на последователя.

Програмата за управление на здравето предлага регулиране на телесното тегло в специализирани програми, както и такива, провеждани в домашни условия.

С опит над 30 години HMR програмите за отслабване са помогнали на много хора да изваят страхотни фигури. Основата от Лоуренс Стифлър и препоръчвана от редица специалисти в областта диета, позволява максимално отслабване, съобразено със запазване здравето на хората.

Спорт

HMR имат разработени специални програми за хора с диабет, повишено артериално налягане, висок холестерол и редица други.

Програмата предлага възможността да се провежда в домашни условия с доставка на подходящата храна до вратата, както и възможността за консултации със специалистите на HMR по всяко време.

Диетата преминава през няколко фази. Целта на първата е да се отслабне максимално бързо, наричайки се бърз старт. Тя доставя на включилия се в програмата храна за три седмици, като той допълнително си набавя плодовете и зеленчуците.

Анализите посочват, че седмично се отслабва с по 1 килограм. Тук се спазва плана 3-2-5. Това означава, че дневно се консумират 3 шейка, 2 предястия и 5 пъти дневно по една порция плод и зеленчук.

Втората фаза (преходна) е налице, когато човек е постигнал желаното тегло и сега трябва да се научи на правилен хранителен режим, който да му осигури задържане на килограмите. Тук храната се доставя веднъж в месеца, а по телефона се правят консултации и се дават насоки. Тя продължава от 4 до 8 седмици.

След нея вече всеки сам ще приготвя менюто според наученото до момента. Режимът трябва да се съсредоточи върху приготвянето на постни протеини (включително риба, пилешки гърди без кожа и вегетариански бургери), като се използват методи за нискокалорични готвене като печене и задушаване и консумация на зърнени храни (включително ориз, макаронени изделия и овесени ядки).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати