gotvach.bg»Статии»Диети»Диетата Южен Бряг

Диетата Южен Бряг

Диета Южен бряг
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Диетата Южен бряг е дело на Артър Агатстън – той е кардиолог от Маями, Флорида и хранителния му режим става истински хит в САЩ. Този вид хранителен режим много наподобява диетата на Аткинс.

И двата режима са създадени от лекари и са изключително популярни по целия свят. И двата хранителни режима ограничават приемането на въглехидрати и имат т.нар. ограничителна фаза.

Има и разлики между двете диети – при диетата Южен бряг не се позволява консумацията на нездравословни мазнини, но се насърчава приемането на моно и полиненаситените. Целият режим е разделен на три фази, а ето и кои са те:

- Първата фаза е с продължителност две седмици – храните, които са забранени, са тестените продукти, макаронените изделия, картофите, както и всички зеленчуци, които съдържат нишесте, оризът, плодовете, захарта. Изключват се всякакви алкохолни напитки и десерти.

Позволено е да се похапват повече месо, но само пилешко, телешко или пуешко, както и риба и морски дарове. Първа фаза позволява и консумацията на зеленчуци, яйца, млечни продукти, ядки, чай, кафе, вода. От млечните продукти трябва да се поограничи кашкавалът, защото има много мазнини.

Пилешко

Позволено е да се използва и слънчогледово олио за готвене, но в малки количества. Тази фраза е най-трудна и строга от трите – трябват няколко дни, за да свикне организмът с новия начин на хранене;

- Втората фаза включва в менюто забранените храни от първа фаза – важно е да се подчертае, че не се включват всички едновременно. Изберете продукт, който ви е липсвал през последните две седмици. Ако обичате паста например, можете да хапнете – най-много порция на ден. Можете да върнете плодовете, но те също се консумират в умерени количества. Тази фаза продължава, докато достигнете желаното тегло;

- През третата фаза постепенно се връща нормалният начин на хранене – избягвайте нахвърлянето към каквито и да е храни. Повечето от хората, които са спазвали диетата, твърдят, че спазват основните принципи на хранителния режим и не са качили тегло след края на Южен бряг.

Мненията за диетата, разбира се, са полюсни. Според някои, диетата се доближава изключително много до здравословното хранене – тези хора смятат, че гладуването е само няколко дни и това не стресира организма прекомерно.

Човек може да се храни с разнообразни продукти, които осигуряват на тялото всички нужни вещества.

Според други мнения основен минус, е намаляването на въглехидратите и силното ограничение на режима през първите две седмици.

Кой да спазва диетата?

Хората с хронични заболявания задължително да се консултират с лекар, пред да започнат режима. Диетата не е чудодейна – за да има ефект, е нужно да се правят и упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати