gotvach.bg»Статии»Диети»Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

Житна диета

Разтоварващата диета на Петър Дънов се прилага основно за прочистване на организма, но помага и в борбата с килограмите. Продължителността ѝ е няколко дни, в които се консумират само жито, ябълки, орехи, мед и много вода.

Житната диета на Петър Дънов, както е по-известна, всъщност е десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото и да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични, да сме здрави и от нас да се леят само положителни емоции, както твърди Учителят Дънов.

Диетата се започва винаги на пълнолуние, защото когато луната намалява, килограмите се топят по-лесно. Не бива да се спазва от хора, които имат непоносимост към глутен или жени в напреднала бременност.

Жито

За разлика от модерните диети, базиращи се на разнообразни хранителни продукти, в този режим се залага на семплото разнообразие от 4 продукта, в комбинация с вода и не бива да се консумира нищо друго освен тях.

През първите 9 дни можете да ядете 100 г жито, разпределени за закуска, обяд и вечеря. Дневната ви дажба включва и 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед. Най-добре е да ги разпределите равномерно в рамките на деня, за да можете да засищате поне малко глада си.

Важно е по време на житната диета да пиете много вода – поне 1.5-2 л. на ден. Водата обаче трябва да е минерална или изворна, в никакъв случай – от чешмата.

Важно е и как се приготвя житото в диетата на Дънов. На първо място, то трябва да е чисто – да не са използвани торове и химикали при отглеждането му, затова най-добре ще е да се събере домашна реколта или да се потърсят истински житни зърна от специализиран магазин, който да гарантира тяхната чистота.

Дънов

Още вечер, непосредствено преди лягане 100 г жито се запарват с 2 чаши току-що спряла да кипи вода и се оставя под капак в съд за през нощта. Веднага след ставане зърната се прецеждат, а водата от тях се изпива.

На последния ден към житото за обяд и вечеря прибавете ангелска супа. Тя се приготвя от ½ л. вода, 3 картофа, лук, праз, няколко връзки магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сложете всички продукти и варете, докато картофите и лукът не омекнат.

След приключване на хранителния режим трябва да се има предвид, че стомахът е отвикнал от тежката храна, затова в първите няколко дни е добре да се хапват само плодове, зеленчуци, хляб и супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати