Диета на клиника Мейо

Диета на клиника Мейо

Диетата на клиника Мейо цели отслабване като се фокусира върху няколко ключови момента. Първият етап представлява заместване на едни навици с други, били те относно храната или начина на живот.

При тази диета не се внимава точно колко калории се консумират и са разрешени хранения по всяко време, като се набляга на плодовете и зеленчуците.

Този период продължава две седмици, след което през втората фаза вече се внимава да се запазят свалените килограми. От значение е колко е калорична храната, която се консумира и съответно кои хранителни продукти трябва да станат част от менюто в ежедневието, за да се постигне трайно и гарантирано намаляване на телесното тегло.

Според проучвания за диетата на клиника Мейо, през тези две седмици могат да бъдат свалени средно до 5 килограма. Храните, които могат да се приемат по време на този период са плодовете, зеленчуците, както и пълнозърнестите такива. Те доставят енергия, но са бедни на калории.

Отслабване

Планът на Мейо клиник дава възможност да се приема достатъчно храна в неограничено количество под формата на зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, белтъчини от нетлъсти меса и полезни мазнини.

Препоръчват се птиче месо, риба, нискомаслени млечни продукти. Също консумацията на ненаситени мазнини, идващи от ядките и маслините.

Третата фаза е налице, когато мисията за борба с наднорменото тегло е изпълнена и е възможно да се спазва здравословен режим всеки ден.

Освен промените в хранителния режим диетата изисква и физическа активност поне 30 минути дневно, за да се сдобиете с перфектна фигура. Трябва да се избягват храненията пред телевизора, да се пропускат храненията навън, защото те често са много нездравословни.

И естествено не на последно място е мотивацията на човек. Да се научи да бъде търпелив и да не очаква много бързи резултати, защото без усилия няма да се стигне до отслабване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати