Диета с цитруси

Цитрусов Сок

Цитрусовите плодове са много вкусни и почти винаги могат да се открият на пазара. Плодовите киселини разграждат мазнините, а витамин С засилва имунната система.

Заради високото си съдържание на витамин С цитрусовите плодове са вашият най-добър помощник в борбата с простудните заболявания и грипа. Освен този ценен антиоксидант в тях се съдържат и витамини от В група, магнезий, манган, цинк и селен.

А плодовите киселини в цитрусите подпомагат разграждането на мазнините, така че с тази 5-дневна програма вие ще успеете бързо и лесно да се спасите от 3 излишни килограма. Тъй като в този период се консумират само плодове, то режимът на хранене е подходящ и за прочистване на организма.

Оригиналният вариант на цитрусовата диета е съставен от 3 дни, в които се консумират само плодове от тази плодова група. Вторият, по-лек режим, е 5-дневна хранителна програма, която освен цитруси, включва и други хранения. Ето защо днес ще ви запознаем и с двете диети.

3-дневната диета не трябва да се продължава по собствена преценка, тъй като има някои противопоказания – появяват се диария и киселини в стомаха. Не е за препоръчване и за хора, които има високо или ниско кръвно налягане.

Примерно меню:

Цитруси

Закуска – 1 чаша ментов чай (без захар), салата от цитруси;

Втора закуска – 1 чаша прясно изцеден портокалов сок;

Обяд - 1 часа ментов чай, салата от цитруси;

Следобедна закуска – 10 сурови ядки (без кашу и фъстъци);

Вечеря - 1 часа ментов чай, салата от цитруси.

5-дневният вариант на цитрусовата диета е подходящ за активни хора, които имат нужда от повече енергия. При него е от изключително значение всеки ден да започва с чаша минерална вода, в която е изстискан сокът от половин лимон. За закуска изпийте чаша цитрусов сок, комбинирана с едно твърдо сварено яйце и малка пълнозърнеста филийка, намазана с тънък слой извара.

Обядът и вечерята трябва да са леки и на зеленчукова основа. Преди всяко хранене трябва да изпивате по една чаша вода със сок от половин лимон. Десертът пък задължително трябва да е или цитрус, или прясно изцеден сок от портокали – точно както и следобедната закуска.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати