gotvach.bg»Статии»Диета при здравословни проблеми»Диетата с ябълки и зелен чай ни пази от рак

Диетата с ябълки и зелен чай ни пази от рак

Ябълки

За укрепване на организма се препоръчват консумирането едновременно на ябълки и зелен чай – според изследвания тази комбинация може да предпази от различни видове заболявания. Изследването е на британски изследователи, които работят в Института за хранителни изследвания.

Обяснението на учените е, че консумирането на двата продукта произвежда големи количества полифеноли – те, от своя страна, блокират работата на VEGF молекулата.

Учените поясняват, че тази молекула отговаря за патологичните процеси в кръвта – тези, които са свързани с развитието на онкологичните заболявания, атеросклеротични натрупвания др.

Тези патологични процеси могат да доведат и до състояния като инсулт и инфаркт, поясняват още учените. Минали изследвания също показваха колко е полезна комбинацията на ябълките и зеления чай, но сега за първи път се установи, че комбинацията от двете блокира работата на молекулата VEGF.

Освен това полифенолите помагат да се задейства фермент, отговарящ за развиването на защитаването на кръвоносните съдове от различни увреждания.

Според подобно изследване пък, консумирането на ябълки носи много по-малки здравословни проблеми. Проучване посочва, че лекарите предписват значително по-малко рецепти на онези, които си похапват по една ябълка на ден.

Зелен чай

Напълно достатъчно е да се изяжда само една ябълка на ден, за да бъдем здрави – вкусните сочни плодове задължително трябва да се консумират с кората, обясняват специалистите.

В кората на ябълката има кверцетин, за който учените смятат, че помага в борбата с Алцхаймера. Не на последно място, ябълките подобряват функцията на червата, подпомагат храносмилането и др. Хубаво е да ги консумираме преди храна.

Зеленият чай, от своя страна, забавя процеса на стареене, предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания и др. Напитката е много добър източник на катехини, които помагат при борбата с наднормените килограми. Не на последно място, ободряващата напитка може да предпази и от диабет, твърдят специалистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати