gotvach.bg»Статии»Диети»С черешова диета пълнеем, вместо да слабеем

С черешова диета пълнеем, вместо да слабеем

Черешова диета

В последните години изключително нашумя черешовата диета. При нея количеството храна се свежда до минимум, а прилагащите популярния хранителен режим трябва да се хранят основно с череши и да пият много вода.

Последни изследвания обаче показаха, че новата мания в отслабването, освен че е неефективен метод за вталяване, е и изключително вреден. Видни диетолози предупреждават, че с черешовата диета не се свалят излишни мазнини, а организмът се лишава от мускулна маса и вода. Това често води до разстройство на стомаха и дори дехидратация.

Основна причина за неефективността на черешовата диета е високото количество на захари в плода. С консумацията на 2 килограма череши организмът приема 1200 калории, като 20 процента от тях са захари. От тях по-голямата част е глюкозата, която води до увеличаване на мазнините в тялото.

Също така в черешите липсват важни за тялото съставки като витамини от В-групата, желязо, калций, магнезий, витамини Е, А, Д, цинк и селен. Това означава, че те не могат да бъдат пълноценна храна, а минималното количество протеини в тях кара тялото да си набавя нужното, като разгражда мускулната тъкан в тялото.

Изчисления са показали, че при нормално протичане на диетата организмът губи около 500 г мускулна маса, а почти веднага след това си връща между 500 и 700 грама мазнини.

Череши

За да е ефективна черешовата диета, специалисти в областта препоръчват черешите да се комбинират с полезни храни, които да набавят така нужните за тялото вещества. Разпределете черешите на 5 порции и ги консумирайте с кисело мляко, бяло месо и свежи зеленчуци.

Започнете деня си със здравословно меню, в което да има не повече от 200 грама череши. На обяд хапнете пилешки гърди със салата, а за вечеряриба със задушени зеленчуци. Максималното допустимо количество череши на ден е един килограм. Пиенето на поне два литра вода дневно е задължително.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати