Възможно ли е отслабването с ябълков пектин?

Ябълков пектин

Един от най-старите начини за отслабване е този с ябълков пектин. Но дали ефектът му е толкова добър, колкото смятат някои, или е поредният мит, свързан със свалянето на килограми.

Пектинът е вещество, извличано от ябълките. Той е полезен за очистване на организма от тежките метали. Попаднал в храносмилателния тракт, той успява да абсорбира отровните вещества, след което ги извежда от организма чрез отделителната система.

В пектина се съдържат всички полезни вещества на ябълките. Приеман 3 пъти дневно, той се равнява на 2 кг ябълки. Това е огромно количество фибри, които доказано подобряват храносмилането.

Пектинът може да се пиема по няколко начина, като най-разпространените са тези с вода или с мед. В първия вариант 1 ч.л. пектин се разтваря в 1 ч.ч. вода и се приема на гладно. Другата опция е 1 ч.л. пектин и 1 ч.л. мед, които се смесват и се приемат. След това се пие чаша топла вода.

Особеният вкус на пектина не се нрави на всеки. Ако ви е неприятен, то може да го смесите още от предната вечер в кофичка кисело мляко. Приема се сутрин на гладно, подсладен с мед.

Друг вариант за прием на пектин е този със закуската. За целта прибавете 1 ч.л. към купичка овесени ядки или овесени трици. Подсладете с мед и канела. По този начин, освен че се възползвате от полезните свойства на пектина, похапвате и вкусни овесените изделия, които освен за отслабване спомагат и за понижаване на холестерола.

Ябълки

Когато пектинът се приема за отслабване, оптималният период е три месеца. За целта се приема 3 пъти дневно по една чашка с вода или смесен с мед час преди храненето. Добре е сутрин да се приема преди кафето. Той чисти организма от токсините, които често са причина за напълняване.

Смята се, че пектинът е чудесно допълнение към всяка диета и води до реално сваляне на килограмите. Той регулира храносмилането и подобрява метаболизма.

Въпреки това в последните години чистият ябълков пектин губи своята популярност и на негово място идват таблетките ябълков пектин. Те се приемат по същия начин. Естественият пектин обаче е с ниско съдържание на химикали, което не може да се твърди със сигурност за таблетките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати