Хранене и хранителни добавки за бъдещи татковци

Диета за мъже

За да няма двойката проблеми със зачеването, а и за да се роди бъдещето бебе здраво и силно, е важно не само жената да се храни разнообразно и здравословно, но и мъжът. Ето и някои от хранителите продукти и добавки, които задължително трябва да присъстват в менюто на един бъдещ татко.

- зеленчуци - моркови, чушки, репички, цвекло, картофи и др;

- листни зеленчуци - зеле, кейл, спанак, лапад, киселец, брюкселско зеле;

- плодове - круши, банани, ананас, грейпфрут, грозде;

- зърнени храни - кафяв ориз, лимец, булгур, царевица, боб;

- семена - ленено семе;

- подправки - магданоз, чесън, джинджифил, зехтин;

- месо - говеждо, пуешко, гъше месо;

Хранителни добавки

Междувременно би било от полза мъжете, които искат да повишат своята плодовитост, да приемат хранителни добавки с витамин С, витамин Е, цинк, магнезий, желязо, селен.

По отношение на храненето бъдещите татковци трябва да имат предвид и някои забрани. Препоръчват се леките похапвания по няколко пъти на ден и то без да се прекалява с тлъстите меса, хляба, солта.

Добре е поне на този етап от живота си да преустановите консумацията на полуфабрикати, фастфууд и хранители продукти, богати на трансмазнини. Внимавайте с употребата на алкохола и кафето. Ако сте от хората със силна воля, най-добре ги спрете, тъй като те доказано пречат на зачеването.

За да постигнете желаните резултати, можете да потърсите и билки, спомагащи за мъжката плодовитост. Попитайте в аптеката за женшен, астрагалус и сарсапарила.

Погрижете се за качеството на семенната си течност и чрез спорт. Започнете да тренирате или ходете пеша по-често. Обърнете внимание и на бельото си. Имайте предвид, че стегнатите и прилепнали боксерки повишават температурата в слабините, което оказва неблагоприятно влияние върху сперматозоидите. Избирайте по-свободни бельо, както и дрехи.

Ако имате навика да носите мобилния си телефон в предните джобове на панталоните си, го преместете някъде другаде. Изследвания в тази област доказаха, че лъченията от тези апарати деформират сперматозоидите. Откажете се да работите с лаптоп върху коленете, тъй като също има съмнение, че такава практика може да причини безплодие.

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати