gotvach.bg»Статии»Диети»Лесна диета с ленено семе и кисело мляко за пречистване

Лесна диета с ленено семе и кисело мляко за пречистване

Ленено семе и мляко

На декемврийските празници действително има доста вкусни изкушения на трапезата. Почти всяка година се стига и до момента, в който всяка следваща хапка подсказва да спрем да се храним, но пък минава и мисълта Какво толкова, празници са.

И само ден-два след коледните дни осъзнаваме, че сме похапнали действително прекалено обилно. Нищо чудно и да сме качили някое и друго килце. От една страна, съвсем ясно е, че най-сигурният начин това да не се случва е да се ограничаваме. Да озаптите апетита пред вида на сармите и пържолите невинаги се получава, затова подходът се променя и на дневен ред излизат диетите след празниците.

Защо да не си отпуснеш душата поне по това време годината – после все някак ще се влезе във форма. Добър хранителен режим и малко спорт ще са от полза за изчистването на паласките.

Предлагаме ви една лесна диета, която ще ви помогне да пречистите организма си с помощта на кисело мляко и ленено семе. Диетата всъщност не е класическа – не ограничава никакви храни, просто всяка сутрин трябва да хапвате смес от мляко и ленено семе. За целта си купете брашно от ленено семе и кисело мляко, което да не е с висока масленост.

През първата седмица хапвайте по 1 с.л. от брашното, която предварително сте смесили със 100 г мляко. През следващата седмица увеличете лененото семе с една лъжица, а млякото - с още 100 г. Съответно – през третата седмица смесвайте по три лъжици ленено семе с не повече от 150 г мляко.

Отслабване

Сместа трябва да бъде първото нещо, което хапвате за деня – общо взето трябва да замества закуската. В случай че брашното от ленено семе не ви звучи особено апетитно, заменете го със ситно смляно ленено семе. Можете да го намерите във всеки магазин за биопродукти.

Препоръчително е също да си приготвяте сместа всяка сутрин. По време на трите седмици, а и след това, е желателно да пиете голямо количество вода – около три литра дневно.

Това почистване на червата можете да правите един път в годината. Освен за пречистване тази рецепта ще помогне и при колит, язва и гастрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати