Австралиец яде само картофи и слабее

Картофи

Строга картофена диета е предприел решителен австралиец. 36-годишният Андрю Тейлър се е зарекъл през 2016 година да яде единствено картофи, за да сложи край на безразборното си хранене, виновно за наднорменото му тегло, съобщават западни издания.

Младият мъж живее в Мелбърн. Доскоро той се е хранел изключително нездравословно, поради което теглото му достигнало притеснителните 151 килограма. Това повлияло значително на самочувствието на Андрю и той решил да вземе нещата в свои ръце и да промени най-после начина, по който изглежда и се чувства.

Мъжът си съставил картофена диета и смята да се придържа към нея до края на тази календарна година. Картофите, които той похапва, могат да бъдат варени или печени. Важно е да отбележим обаче, че в блюдата няма добавено олио.

Първото си картофено ястие Андрю похапнал на 1-ви януари тази година и към днешна дата все още строго се придържа към новите си хранителни навици. Благодарение на тях той е успял да смъкне цели 10 килограма и то без да полага кой знае какви физически усилия.

Необичайния си експеримент младият австралиец документира в клипчета, които споделя в социалните мрежи. Така той се надява да бъде полезен и на други хора.

Диета

По заръка на специалист Андрю е включил в диетата си сладки картофи. Той е можел да избира между кореноплодния зеленчук и банани, но е предпочел картофи, заради по-ниската им цена и заради това, че засищат повече.

Доскоро не можех да спра да ям. Ако си пристрастен към нещо и то те убива, най-добре да го спреш. По тази причина реших да изключа всички други храни от дневното си меню и да оставя само картофите, обяснява Тейлър.

Той твърди, че картофите все още са му вкусни и се чувства добре. Ентусиастът споделя, че не подправя картофените си блюда с олио, но ги овкусява с млека на растителна основа и някои подправки.

Въпреки положителните резултати обаче не всички диетолози са съгласни с режима на младия мъж. Според специалистите има голям шанс в бъдеще при Андрю да се появи недостиг на значимите витамини и минерали, които могат да се набавят само при разнообразно и пълноценно хранене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати