gotvach.bg»Статии»Диети»С Хлебна диета сваляте до 10 кила за 2 седмици

С Хлебна диета сваляте до 10 кила за 2 седмици

Хляб

Почти няма човек, който да не обича прясно опечен хляб. Хипнотизиращият му аромат, комбиниран с хрупкава коричка и богатия и наситен вкус на топящото се в устата тестено удоволствие, са несравними. Чакайте, ще си помислите веднага - хлябът е забранен! Сега е сезонът на диетите. И ще сгрешите.

За тези от нас, които не могат да си представят живота без тестени изделия, добри учени в далечен Израел са измислили хлебната диета, с която само за две седмици може да свалите забележителните десет килограма. Ето и какво е нужно да знаете, преди да ви представим и самия режим на хранене:

Учени от Израел под ръководството на известния диетолог Олга Рез-Кеснер казват, че редовният прием на сложни въглехидрати, каквито има в хляба, в комбинация с обезмаслено сирене и плодове гонят чувството за глад и помагат да отслабнем. Също така този вид хранене е полезен за диабетици, защото премахва влечението към сладкото, понижава холестерола и артериалното кръвно налягане и нивото на кръвната захар.

По същество диетата се състои от два етапа. Общото между тях е, че трябва през цялото време пиете много вода, като минимумът е 7 чаши на ден. Разрешено е пиенето на кафе и плодов сок, но в разумни количества. Приемайте по време на диетата по една таблетка калций и една таблетка поливитамини.

Първи етап

Хлебна диета

По време на първия етап на диетата консумирайте ежедневно от 7 до 12 малки парчета хляб, без значение какъв вид е той. Ориентировъчно нормата е половин филия. За мъжете броят е от 12 до 16. Можете да намажете хляба с извара или много тънък пласт масло. На месоядните от вас е позволено тънко парче риба, шунка или пастърма.

За съжаление, сладкото е строго забранено, но за сметка на това можете да похапвате всякакви зеленчуци, стига да не съдържат скорбяла. Разрешени са и три яйца седмично. Всеки ден трябва да приемате 200 грама кисело мляко.

Три пъти в седмицата се хапват и риба или месо със задушени зеленчуци. Тогава обаче намалете хляба до 4 парчета. Всеки ден се яде и по една ябълка. Трябва да ядете на всеки три часа. Първият етап продължава една седмица.

Ябълки

Втори етап

През втората седмица на диетата хлябът може да се замени с варени бобови храни и чаша варени макарони. Позволена е и консумацията на варени овесени ядки, елда, ориз и варени картофи.

Зеленчуците се консумират без ограничение. Продължават да се ядат по 200 грама кисело мляко на ден. Позволено е два пъти в седмицата риба и бяло пилешко месо. Хранете се през 3 или 4 часа. Идеята на този етап е да запазите сваленото тегло след бързото отслабване през първия етап.

Диетата може да продължи неограничено време, като се редуват първият и вторият етап от нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати