Диетата, с която Адел стопи 15 кила за месец (Сиртуин диета)

Адел

Диета с храна, богата на сиртуини – това е режимът за отслабване на 2016-та година. Изпитана от редица имена в световния шоубизнес, тя ви помага да свалите до 3 кг седмично.

Сиртуин диета е разработена от диетолозите Ейдън Гогинс и Глен Матън. В началото на годината на пазара във Великобритания излезе тяхната книга The Sirtfood Diet: The revolutionary plan for health and weight loss. В нея те описват всички аспекти на хранителния режим. Именно тази книга амбицира певицата Адел и днес тя вече е свалила 15 кг от теглото си.

Създателите на диетата гарантират нейния успех. Най-хубавото в нея е, че не изключва, а насърчава консумацията на черен шоколад, кафе и червено вино - продукти, отричани в почти всяка диета. Ако и вие искате да отслабнете и обичате тези храни, то това е режимът за вас.

Диетата бързо се превръща в хита на 2016-та. Режимът се основава на приема на храни, богати на сиртуин. Веществото спомага образуването на ензими, които засилват метаболизма и ускоряват изгарянето на калории. Освен това има свойството да възпира различните възпалителни процеси и да предпазва клетките на тялото.

Черен шоколад

Има много продукти с подобни свойства. Ето кои са те:

Цитрусови плодове, ябълки, боровинки, целина, зеле, лук, рукола;

Магданоз, куркума;

Зелен чай, неподсладено черно кафе, червено вино;

Черен шоколад с минимум 75% какао, ядки, зехтин, елда, сьомга.

Рукола

Диетата не изключва задължително месото, въпреки че то не влиза в същата група храни. Правилото обаче е то винаги да се приема в комбинация с посочените храни. Те в никакъв случай не трябва да липсват на трапезата.

Диетата следва едно основно правило. В първите три дни от седмицата се приемат 1000 калории. Позволени са 3 смутита и едно хранене, приготвено от храните в списъка. От четвъртия до последния ден от седмицата се приемат по 1 500 калории. Основните хранения се увеличават до 2, а смутитата стават 2.

Хранителният режим е подходящ за всички, дори за хора с физически натоварена професия. Диетата е тествана върху различни групи от хора. Всеки от тях е загубил по средно 3 кг от теглото си за 7 дни.

Отслабване

Създателите на диетата са категорични, че режимът не е драстична диета, а здравословен начин за трайно сваляне на килограмите. Той дори може да се превърне в начин на живот.

Сиртуин диетата доказано подобрява здравословното състояние. Задължителна е и физическата активност. Тя не трябва да притеснява отслабващите – диетата дава невиждани сили и тонус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати