gotvach.bg»Статии»Диети»Защо диетата ни не работи?

Защо диетата ни не работи?

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
729641198k
Диети
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна-20%
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
16.00 лв.
Виж ››

Днес понятието диета в областта на здравословното хранене е едно от най-коментираните, диетата се превърна в нещо модерно и популярно. Почти всички от нас се придържат към някаква диета, но в повечето случаи по-скоро за добро физическо състояние, отколкото за драстично намаляване на килограми.

Причините за неефективността на диетите са много. Често срещан проблем на хората, които с всички сили се опитват да се борят със затлъстяването, е че бързо свалят и драстично качват свалените килограми, което в резултат не влияе благоприятно на организма им. Преди да се започне една диета, трябва да се помисли за всичко добро, което можем да вземем от нея.

Ако човек е предразположен да бъде с наднормено тегло, той трябва да разбере, че това пречи на нормалния му живот, и ограничаването с диетична храна ще трябва да е през цялото време, завинаги. Важно е да се избере една диета, която е идеална за организма и не предизвиква стресово състояние. Най-добрият начин да се справите с този проблем, е да се свържете със специалист-диетолог.

Има много случаи, когато в резултат на строга диета лицето набира повече килограми, отколкото преди това. Но това не е най-лошото, всъщност той причинява голяма вреда не само на вътрешните органи, но също така и на нервната си система и психика. Ако тялото не получава достатъчна част калории, за да функционира правилно, то преживява стрес и започва да гори на първо място не мазнини, а мускулна маса.

В същото време кожата става набръчкана, увиснала, развива се неразположение, намален имунитет, влошаване на производството на антитела в организма. Ето защо, при най-малката възможност да получи питателна храна, тялото започва да се образува мазнини резерви, за да излезе от състоянието си на стрес.

Така че отново се връщаме към вече споменатите по-горе грешки в диетата - глад и неправилен хранителен режим. Необходимо е да се определи колко калории тялото ви изисква по време на редовния прием, за да му ги предоставите под формата на полезни продукти и жизненоважни витамини, което ще доведе и до загубата на тегло, след като намалите приема на храна и калории.

Ако диетата е започнала и се открие нов проблем, това често диетолозите наричат - странични ефекти. Кожата губи своята свежест и започва да се свива, получават се бръчки. От особена важност в такива случаи е да продължавате да работите върху себе си, отдайте се на диета съобразена със спорт.

Отслабване

За да развиете вашата диета и тялото ви да се чувства нормално, трябва да изпълнявате физически упражнения поне един час на ден. Ако след редовни упражнения спрете практикуването им, мускулната тъкан отслабва и в резултат се връща към предишното си състояние –отпуснати и пълни с мазнини.

Най-продуктивната диета е с правилният начин на живот. С правилното разбиране на думата "диета" и факторите, които налагат лишения, можете да се доближите близо до идеала и идеалното тяло, което сте искали. Но за да се консолидират постиженията, не трябва да се отпуснете, напротив, винаги трябва да продължавате да работите върху себе си.

Ако човек разбира, че намаляването на теглото изисква постоянна работа и труд, е необходимо да знае и някои от правилата на здравословния начин на живот, правилното хранене и ефективната диета. Основното нещо - бавно, но напълно да промени начина си на живот, за да разбере, че борбата не е за краткосрочна загуба на тегло, а за дълъг и желан резултат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати