Сбогувайте се с излишните килограми с чудотворния сок от гулия

Гулия

Земната ябълка, по-известна като гулия, е един от най-подценяваните зеленчуци у нас. Малките и привидно невзрачни грудки, които се появяват от време на време на пазара обаче, са универсална храна за отслабване.

Гулията е рядък деликатес във всяка изискана кухня. По нашите земи се среща по-рядко, защото е изместена от картофа. Появява се в периода от август до ноември. Ядливите коренови грудки на вкус са като сладката ряпа и хрупкави като орехи. Който е решил да отслабва, то гулията е правилният избор.

Отслабването с гулия не тормози организма. В грудките на растението има висок процент инулин. Той притъпява усещането за глад по естествен начин и носи на организма важни минерали. Растението детоксикира организма и предотвратява образуването на мастна тъкан.

Един от най лесните начини да отслабвате с гулия, е като приемате сок от грудките на растението. Това трябва да става 5 пъти дневно, по 1 ч.л. пресен сок. За да извлечете максимални ползи, то не гълтайте сока веднага, а го оставете за малко да постои в устата.

Качествата на земната ябълка са ценени още от индианците. Те са я наричали конска ябълка. В състава ѝ се открива много желязо – полезно за кръвта и огромни количества калций и силициева киселина. Това я прави изключително добро хранително средство, което засища, но и не носи почти никакви калории.

Отслабване

Дори да я приемате сурова, това ви гарантира както перфектни форми, така и хубава кожа, коса и изключително здрави кости. Особено препоръчвана е през зимния период, защото укрепва имунната система, облекчава симптомите при настинка и предпазва от заболявания. Освен това помага още при анемия и авитаминоза.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати