Изчистете черния дроб с череши! Вижте как

Изчистете черния дроб с череши! Вижте как

Череши

Черешите са сред плодовете с най-много полезни свойства. Когато сочните червени плодчета залеят пазара, е добре да знаем за какво може да ги използваме. Оказва се, че приети по правилния начин, те могат да са дори лечебни.

Сочните черешки са уникални плодчета, които ви помагат да пречистите черния си дроб без проблем. Медиците ги препоръчват на всички хора, които страдат от чернодробни заболявания, атеросклероза, бъбречнокаменна болест, интоксикация и камъни в жлъчката.

За да се възползвате от ползите на черешите, трябва да консумирате сока от череши. Богат на антиоксиданти, минерални соли и витамини C, A и B, той има доказано лечебно действие. Изследванията доказват, че плодовият сок от череши алкализира кръвта и урината и неутрализира киселинната им реакция.

Детоксикация

Приемът на малките червени плодове влияе благоприятно върху храносмилателната система и обмяната на веществата. Това прави пресния сок от череши идеален за пречистване и при артрит, подагра и затлъстяване.

За да извлечете максимума от черешовия сок, трябва да го приемате стриктно. Пие се по 1 чаена чаша 3 пъти на ден преди хранене. За да може организмът да усвои максимума от полезните му съставки, трябва да се приема задължително на бързи глътки и на гладно.

Черешовият сок е едно от традиционните народни лекарства. Той се използва от хилядолетия като антипиретик и като отхрачващо средство за лечение на кашлица и бронхит. Тъй като в него се съдържат големи количества мед, сокът може да се използва като съпътстваща терапия при лечение на епилепсия и психични заболявания. Незаменим е още при лечение на анемия, особено при малки деца.

Един от малко известните факти е, че домашният сок от череша е на второ място по съдържание на пектин след цитрусовия сок от портокали. Препълнен с пектин, той допринася за растежа и живота на полезните бактерии в червата.

Сок от череши

Те участват в синтеза на витамини и отстраняването на метаболитните продукти и холестерол. Това подпомага оздравителните процеси при атеросклероза и затлъстяване.

А за да е сигурно, че редовно си хапвате череши, може да включите в менюто си и компот от череши, черешово сладко, а ако нямате притеснения за излишни калории, тези сладкиши с череши лекуват също, но лошо настроение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати