Гъбена диета топи до 7 кг на седмица

Гъбена диета топи до 7 кг на седмица

Канадски експерти разработиха нова диета, която позволява бързо и ефективно отслабване. Изследователи от университета Трент в Питърбъро, проведоха експеримент, включващ 540 мъже и жени на възраст от 24 до 36 години с висока телесна маса средно с 35%.

Вместо да наблягат на нетлъстото месо, което е съставна част на почти всички диети, в продължение на седмица доброволците се хранели с гъбени ястия. След края на седемте дни, 53% от мераклиите да отслабнат, загубили от 5 до 7 килограма.

Факт е, че гъбите съдържат много полезни вещества и в същото време по-малко калории, отколкото говеждото, свинското или агнешкото месо.

В действителност гъбите се явяват източник на естествени протеини. И почти никакви въглехидрати и липиди, които са главните виновници за отлагането на излишни мазнини в талията, бедрата и гърдите, заяви ръководителят на изследването, диетологът Крис Отонаби.

Гъбите са богати на витамин D, който се съдържа и в месото. Освен това гъбите са източник и на витамин B, минерали и изключително важни антиоксиданти.

Гъбената диета може да се използва като алтернативно хранене, тъй като тя е в състояние напълно да замени високо калорични храни.

Гъбена диета топи до 7 кг на седмица

Но помнете, че гъбите имат някои противопоказания. Например, не можете да използвате даровете на гората, когато страдате от нарушения в стомашно-чревния тракт, ендокринни заболявания, предразположеност към алергични реакции или пък просто сте свръхчувствителни към гъби.

Може би не знаете, че още в древна Япония гейшите са използвали гъбите като отслабващо средство. Най-прочути с тези си свойства са гъбите Рейши и Кордицепс.

Кордицепс нормализира нарушения в процесите на мастната обмяна и помага за изхвърляне на токсините от организма. Подобрява обмяната на веществата в черния дроб и така предотвратява фиброзата, предизвикана от задържане на жлъчка.

Рейши също активизира функциите на черния дроб. Подложили се на дието с тези гъби японци губят от 3 до 8 килоглама на месец.

Ето и някои вкусни рецепти с гъби, за желаещите да пробват гъбената диета.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Таня
Таня
19.05.2014 09:23
Браво за този отзив - много вярно и интелигентно мнение :)
1
0
Радев
Радев
30.06.2013 22:09
Който е измислил думата "диета" заслужава публичен линч. Това в рамките на шегата, разбира се :) Хранете се НОРМАЛНО и малко повечко движение...ще отслабнете бавно, но трайно и ще бъдете здрави без да си разбивате стомасите. Гъбите са тежка храна, и аз лично не бих се хванал на подобно нещо. Спрях хляба на обяд и вечеря, ям тесто само на закуска. Обядвам и вечерям каквото ми душа иска - кюфтенца, месо, риба (много риба), всичко това задължително със салати. Без тесто, много малко алкохол. В съчетание с колоездене и ежедневни разходки с кучето резултатът е 4 кг за седмица. Но НАЙ-ВАЖНОТО е да не се губи търпение, защото след първите стопени килограми достигате един пласт мазнини, който се топи много бавно. Именно тогава повечето хора се отказват с мисълта "Полза няма". Не се отказвайте, резултатът е неминуем...при едни по-бавно, при други по-бързо
14
1