Македонците са го измислили – 5 дневна диета топи всичко излишно

Македонска диета

Македонците са дали начало на едни от най-великите неща, случвали се някога на човечеството. Това важи с пълна сила за хранителните режими.

Новата диета е дело на доктор Жан Митрев. Тя е изработена специално за македонките, които въпреки настъпващите топли дни все още не са успели да се отърват от излишните килограми. Станала известна като Македонската диета, тя действително помага да свалите излишното, и то само в рамките на няколко дни.

Македонският режим за хранене е добър, тъй като не налага пълен глад. Освен това е нужно да се спазва само пет дни през пролетта, за да направи тялото ви перфектно за лятото. Създателят ѝ гарантира загубата на между 2.5 и 5 кг за периода, ако предписанията се спазват стриктно. Д-р Жан Митрев обещава и до минус 15 кг от теглото, ако повторите режима 3 пъти. Той позволява по 2 дни почивка след всеки 5-ти ден.

Както всеки друг успешен режим, и този има своето златно правило. При Македонската диета това е храните да се консумират в точно определения ред, както и да не се смесват по време на хранене, дори в рамките на един и същи ден.

Закуската във всички дни е една и съща. Тя се състои в плод по избор. Всички са позволени с изключение на банани и грозде. Кафето също е позволена, но без захар и подсладители. Ето какво трябва да похапвате в 5-те дни на диетата:

Ден 1

Варени яйца

Обяд: Портокал, варено яйце, купичка кисело мляко;

Вечеря: 2 домата, 2 варени яйца, 2 сухара, половин краставица;

Сирене с домат

Ден 2

Краставици

Обяд: Портокал, варено яйце, купичка кисело мляко;

Вечеря: 125 г варено телешко месо, домат, портокал, сухар, чаша чай без захар;

Ден 3

Телешко варено

Обяд: Портокал, варено яйце, купичка кисело мляко, краставица;

Вечеря: 125 г варено телешко месо, домат, портокал, сухар, чаша чай без захар;

Ден 4

Обяд: 125 г краве сирене, домат, сухар;

Вечеря: 125 г варено телешко, 2 домата, ябълка, сухар;

Ден 5

Варена риба

Обяд: 200 г варена риба или месо, домат, сухар;

Вечеря: 500 г варен зеленчук – картоф, морков или грах, варени яйца, сухар.

Диетата се изпълнява 5 дни, след които задължително има 2 дни, в които се позволява да се яде всичко извън режима. За да има реални ефекти, храната все пак трябва да е с мярка. Забранен е алкохолът под всякаква форма.

За да се предпазите от йо-йо ефект, след края на режима всеки понеделник трябва да е разтоварващ. Ето го и препоръчителното меню:

Закуска: Чаша лимонов сок, разреден с вода, чаша кафе без захар;

Обяд: Ябълка и сухар;

Вечеря: Варено яйце, домат, сухар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати