Отслабнете бързо и дълготрайно с диетата 5 на 2

Диета

Съвременните диетолози могат да ви предложат изключително богато разнообразие от режими за отслабване. Въпреки това наднорменото тегло става сериозен проблем за все повече млади хора, а специалистите по-здравословно хранене продължат да търсят идеалната диета, която да помогне на повече мъже и жени, страдащи от затлъстяване.

Една от най-новите диети, която успя да се популяризира в световен план е така наречената диета 5 на 2. Тя се основава на 5 дни, в които се спазва обичайно хранене, както и на 2 дни, в които приемът на калории е понижен. В периодът на ограничение дамите приемат до 500 калории, а господата – 600.

Редувайки тези две фази от диетата, хората, които я спазват, ще могат да се освободят от излишни килограми, без да се подлагат на продължителни лишения и мъчения. Ето затова и този начин на хранене е много по-здравословен и щадящ за организма ни.

И въпреки че диетата 5 на 2 нашумя наскоро, диетолозите припомнят, че този хранителен режим всъщност не е нов за човечеството, а е взаимстван от практики, които обществата имат открай време.

Салата с боб

Става дума за дните за пост и въздържание, които предците ни са редували с разточителни гуляи. И днес в християнството и различните други религии присъстват такива периоди.

Хората не са създадени, за да консумират обилни количества храна постоянно. Ако последваме примера на предците си и започнем периодично да ограничаваме похапванията си, ще постигнем бързо и дълготрайно отслабване, категорични са учените.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати