С тези храни наистина ще отслабнете след празниците!

1 от 6 Снимки
Извара и нискомаслени млечни продукти

Около Коледа и Нова година е почти невъзможно да избегнем пищните трапези, отрупани с пържоли, кюфтенца, сушени меса, сирена, питки и куп други вкусотии. Така че преяждането и по-скоростното качване на килограми са ни почти в кърпа вързани. Въпросът обаче е как да влезем във форма и отново с удоволствие да носим старите си дрехи!

Според специалистите по хранене е най-важно да не се впускаме в строги диети и гладуване, защото минаването от една крайност в друга само ще стресира организма ни и няма да доведе до желаните резултати.

Много по-добре би било, ако направим плавен преход и включим в менюто си определени храни, които са и засищащи, и диетични. Задължително условие също така е те да са богати на витамини и минерали, защото през зимните месеци имаме голяма нужда от тях.

Заредете се с търпение и приемете, че е много по-здравословно за тялото ви, ако постепенно се върнете към старото си тегло. Не рискувайте с непосилни диети и гладуване, защото може да се почувствате зле след рязката промяна и да си навредите, смятат диетолозите.

Според тях, за да се постигнат добри резултати, трябва се ограничат продукти като алкохол, солени, мазни, пържени и тестени храни. Необходимо е също така да се наблегне на по-сериозна физическа активност.

А кои храни трябва да присъстват в менюто ви, за да се върнете към любимите си дрехи, можете да видите в галерията ни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати