7 интересни начина за отслабване

7 интересни начина за отслабване

Когато сте си поставили за цел за свалите излишните килограми, освен редовните упражнения и правилното хранене, съществуват и други интересни способи, които ще ви помогнат да постегнете целта си.

И те са не по-малко ефективни. Кой от тях да използвате, решете сами:

1. Извършете цветна революция! Вземете боички, флумастери или други рисувателни средства и нарисувайте себе си по начина, по който искате да изглеждате. Освен това използвайте цветовете в борбата с килограмите. Доказано е, че синият цвят понижава апетита. Затова се обградете с предмети (сини прибори, сини чинии, синя кухня, дори), за да не страдата от лакомия.

2. Четете модни списание! Те са отличен допълнителен инструмент за раздяла с наднорменото тегло. За много жени красивите модели с тънки снаги и безкрайни бедра в списанията действат като стимули. Ако по някое време през деня усетите глад, просто отворете списанието, което винаги трябва да ви бъде под ръка, и ще забравите моменталически за досадните мисли, които ви теглят към хладилника.

7 интересни начина за отслабване

3. Спете достатъчни! Преди известно време бе научно доказано, че хората, които спят достатъчно, са по-слаби и са застраховани от напълняване. Затова за тънката талия е абсолютно важен здравият сън. Според учените нарушението на съня предизвиква хормонален дисбаланс, който от своя страна предизвиква затлъстяване. От липсата на сън само за една седмица може да наддадете в теглото. Спешната разходка или посещението във фитнеса е превантивна мярка.

4. Изключете телевизора! Това призовават експерти от Чикагската школа по медицина. Те са открили, че онези, който се застояват пред малки екран повече от четири часа на ден, консумира с 30% повече калории. Дори един-два часа дневно пред телевизора, увеличава риска от затлъстяване с 23%. Причината е до болка ясна. Гледайки телевизия, обикновено имаме под ръка нещо за хапване - чипс, ядки, сандвичи, сок.

5. Мийте си зъбите по-често! Това е полезно не само за зъбите, но и за теглото ви. Всеки, който си мие зъбите три пъти на ден, много по-малко страда от наднормено тегло, според японски учени. Как хигиеничната процедура помага за изгарянето мазнините? Пастата за зъби намалява апетита, особено ако използвате паста с мента. Тя предпазва зъбите от гниене, което допринася за правилното усвояване на храната.

7 интересни начина за отслабване

7. Забравете за класическата музика! Любовта към класическата музика показва изтънчен вкус. Обаче кантатите, фугите и прелюдиите, галят слуха, но унищожават талията, защото събуждат апетита. Музиката на Вивалди, Бах и Бетовен кара хората да се хранят повече. Това са забелязали специалисти от Медицинския колеж на Лестър в хода на експеримент, проведен в няколко британски ресторанти, които предлагали на посетителите си класическа музика. Под нейния съпровод те приемали повече храна, отколкото обикновено.

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ухилена откачалка
ухилена откачалка
28.08.2015 11:35
))) Яко -атора не може да брои до 7 (така де и в училище е нямал 6 , що да има в статията) Значи Пускате си чалга, вапцвате кухнята в умряло синичко и напълно естествено не ви се седи там ;-) напусакте. Ефекта от липсата на хладилник на близо е гарантиран... (освен за боята давате пари за лъскави списания , ментолова паста и не остават за вредна храна )
1
0
Синятя фея
Синятя фея
28.11.2013 01:33
Унищожението на добрия и стойностен вкус вече и чрез внушения за зависимост между лакомия и стил музика. Ужасна тъпотия!!! Ако се върнете във времето, когато е сътворявана класическата музика, според горецитираното изследване следва, че всички хора са били като лоени топки, защото тогава това е била музиката, която повечето хора са слушали??? Който вярва на тези писания слуша кънтри и чалга и става слаб, но за съжаление само умствено и съответно става по-лесен за манипулации от този род.
5
0
Глория
Глория
20.08.2013 14:00
Всичко е отлично, но само аз ли не забелязвам 60-тото правило ? ;д
2
0
Людмила
Людмила
14.02.2012 15:51
Интересно, особено за класическата музика :)
0
0