Диетата с черен пипер се превърна в хит! Ядете и отслабвате

Отслабване

Черният пипер е една от най-обичаните и често използвани подправки както у нас, така и в чужбина. Оказва се обаче, че тя е един от най-добрите приятели на слабото тяло.

Екзотични и сурови методи за коригиране на телесното тегло като строгите диети, не са полезни за тялото и организма ни. Учените съветват да смекчим методите с използване на подправки, включващи голямо количество черен пипер. Той е сред най-добрите помощници за изгаряне на мазнинки. Дори най-обикновеният режим става диетичен, ако е подправен с много черен пипер.

Индийските учени винаги са били убедени в уникалните свойства на черния пипер, а сега те са и доказани. С последното проучване относно контрола върху телесното тегло учени от университета Шри Венкатесвар в Индия изясниха, че храната с много подправки намалява теглото. Черният пипер позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Черен пипер

Проведените тестове с мишки доказаха, че гризачите, които консумират храна с подправки, са с по-ниска телесна маса в сравнение с братята си, които са на обичайния за тях хранителен режим.

Тестовете са показали, че черният пипер допринася както за по-малкото съдържание на мазнини в организма, така и за по-ниското ниво на кръвната захар и за укрепването на костните тъкани.

Органичното съединение - ароматният алдехид пиперонал, е съставката, която помага за изгарянето на мазнините. Благодарение на веществото миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи - като неприятна.

Пипероналът от черния пипер оказва въздействие и върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им. Това може да се окаже много важно при вземане на мерки в подобни ситуации за в бъдеще.

Черен пипер

В крайна сметка може да се заключи, че диетата с черен пипер си остава най-бързия метод за отслабване. Така че не се притеснявайте, а ръсете от черната подправка на воля.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати