Ефикасна диета според килограмите ви
gotvach.bg»Статии»Диети»Ефикасна диета според килограмите ви

Ефикасна диета според килограмите ви

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
27195
Ефикасна диета според килограмите ви

Диетите са строго индивидуални и съществуват много видове. Има диети за отслабване, за регулиране на килограмите, диети за определени части от тялото, за здравословен начин на живот, както и много други.

Тук ще обърнем внимание на една диета, която сами можете да построите и да решавате кой ден какво да консумирате. Хранителният режим е предимно за отслабване, но и помага за пречистването на организма от миксирането на множеството видове храни и продукти, които ежедневно поглъщаме без да се замислим към коя група спадат и дали е добре съчетанието им един с друг.

В тази диета граници няма - единственото условие е да ядете умерено, на малки порции и по-често. Това, което се включва в консумацията през деня, трябва да бъде едно и също за цялото денонощие. Тук може да се смесват различни видове храни, дори се позволява яденето на пържено.

Ефикасна диета според килограмите ви

За да стане по-ясно даваме конкретен пример: Ако през деня сте закусили омлет със сирене и филия хляб, то през останалата част от денонощието продуктите, които може да консумирате, са яйца, сирене и хляб. Разбира се хлябът е тестено изделие, затова е желателно да се включи в менюто само още веднъж с една филия. Комбинациите за яйца и сирене могат да бъдат най-различни, което прави впечатлението, че не спазвате диета.

Може за деня да сварите 2 айца, да ги изяждате през 2 часа с малко сирене, а за вечеря отново да направите омлет. На следващия ден Вие решавате какво да включите в менюто си. Хубаво е да се редува ден, в който да се ядат протеини - месо и месни проукти, и ден, в който се консумират млечни продукти - яйца, сирене, мляко, извара и др.

Сладкото също не е изключено от менюто, но е желателно да се въздържате от него. Все пак кубче-две шоколад няма да Ви сринат режима.

Тази диета продължава дотогава, докато не получите желания резултат. Ако сте с повече килограми над нормата, то продуктите, които може да преобладават в дневната Ви доза са най-вече зеленчуци и протеини.

Ефикасна диета според килограмите ви

Важно е да споменем, че при тази диета няма как да свалите килограмите си за два или три дена. При нея нежеланите мазнини се стопяват малко по малко. Това е най-голямото доказателство, че диетата, която ще предприемете е по-скоро хранителен и здравословен режим без така известния Йо-йо ефект, при който килограмите неизменно се възвръщат.

Тази диета е сравнително нова, а произходът й е Съединените Щати. Известни диетолози като Шарън Палмър препоръчват този тип "захранване", при което другото важно нещо е да се пие много вода - правилото гласи, че на всеки 25 кг. човек трябва да пие по 1 литър вода. Това означава, че ако Вие тежите 50 кг стандартното количество вода за Вас е 2 литра на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати