Gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабвайте умно с Викторианска диета

Отслабвайте умно с Викторианска диета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Цвекло с херинга

Днес можете да откриете какви ли не диети, обещаващи ви, че бързо ще свалите излишните килограми. Много от тях обаче не са никак здравословни, а и ефектът им не е дълготраен.

За сметка на това има хранителни режими, които са полезни за тялото ви и не са с йо-йо ефект. Сред тях е и така наречената Викторианска диета. Тя е с утвърдени резултати в отслабването и не лишава организма ви от важни минерали и витамини.

Викторианската диета е известна още като меню на бедните. При нея се консумират натурални храни като трици, херинга, праз, цвекло, ябълки. Разрешени са още вишните, зелето, морковите, киселото и прясното мляко, сиренето.

Важно е обаче всички те да са натурални и от биологично стопанство. По този начин тялото ви няма да се лишава от важни за него микроелементи, но пък ще си спестява рафинираните въглехидрати, консервантите и всички вредни вещества, които днес присъстват в повечето храни, заливащи пазара.

Викторианската диета се основава на фермерски храни. Донякъде тя напомня на Средиземноморска диета, тъй като съдържа свежи плодове, зеленчуци, сирене и риба. При нея можете да постигнете страхотни резултати, ако сте стриктни, категорични са учените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати