Ето как да се справите с напълняването в дупето

Отслабване

Много често напълняването в дупето се дължи на недостатъчното движение. Според някои проучвания, ако по цял седите на бюро, рискът да напълнеете неравномерно е по-голям.

Натискът върху дупето води до натрупване на 50% повече мазнини точно в тази област. Доказано е чрез изследвания, че специални клетки, които се намират в седалищните части, при натиск се превръщат в мастни. Колкото по-продължителен е натискът, толкова повече мазнини се образуват.

Ако към заседналия начин на живот добавите и нездравословно хранене, напълняването в зоната на задните части е почти сигурно.

Все пак не бива да се отчайвате, защото има начин да избегнете напълняването в тази критична област. За да се справите с неприятния проблем, е важно да спазвате няколко прости правила.

Добре е да се храните здравословно и да не посягате към захарните изделия, белия хляб, газираните напитки. Забравете и за заведенията за бързо хранене.

Нездравословните сандвичи, които често хапваме на крак също трябва да изключите от менюто си. Най-добре е да хапвате домашно приготвена храна.

Отслабване

На работното място можете да си носите храна от вкъщи или да потърсите място, където можете да хапнете нещо сготвено. Не се изкушавайте да консумирате сладки, десерти, топли напитки от типа 3 в 1 или сокове с консерванти.

Ако имате вредния навик, когато сте ядосани или напрегнати, да си похапвате, по-добре го променете. Можете да излезете на кратка разходка или на практикувате йога, медитация или различни техники за дишане, които успокояват. Важно е да ядете само когато сте гладни.

Добре е да дремвате пълноценно, защото липсата на сън води до по-силно влечение към сладки храни. Когато се наспивате, чувството за глад намалява.

Избягвайте също така да пиете алкохол, защото той е много калоричен и ви изкушава да хапвате и висококалорични мезета.

Не на последно място, е важно да правите подходящи упражнения всеки ден. Добре е да правите и дълги разходки сред природата, защотот те успокояват нервната система. Когато сте спокойни, със сигурност ще хапвате по-малко вредни храни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати