Средиземноморската диета повишава плодовитостта

Средиземноморската диета повишава плодовитостта

Ако имате планове в близко бъдеще да ставате майки, сменете хранителния си режим и преминете на средиземноморски тип храни.

Жените, които наблягат на тях, имат по-големи шансове да забременеят, след като се подложат на лечение за плодовитост, сочат данните от ново изследване.

161 двойки са били изследвани от холандски медици. Те установили, че при жените, чийто хранителен режим се приближава най-много до средиземноморската диета, с 40 процента нарастват шансовете им да забременеят.

Най-важните храни в средиземноморския режим са растителните масла, зеленчуците, но най-вече боб, грах и други от семейство Бобови, и рибата, уточняват учените от университета Еразъм в Ротердам.

Средиземноморската диета повишава плодовитостта

Голямо значение оказват мастните киселини Омега-6 и Витамин Б6. Точно те се съдържали в големи количества в организмите на жените, които са се подложили на средиземноморско хранене.

Според предишни изследвания Витамин Б6, предписван на жените, които изпитват трудности да забременеят, повишава шансовете им да станат майки.

Какви храни включва още средиземноморската диета? Ежедневна консумация на макаронени изделия, хляб, зърнени култури, плодове, зеленчуци, картофи, ядки, семена, мляко, сирене, зехтин, подправки като босилек и риган, вино.

Между 1 и 3 пъти седмично се консумират риба, месо (пилешко, по-рядко телешко и свинско), яйца.

По-рядко, но не повече от няколко пъти на месец, са позволени сладкиши и мед.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати