И с банани се отслабва

И с банани се отслабва

Когато стане дума за диети, всички диетолози са категорични, че в тях не трябва да присъстват банани.

Тропическият плод е вкусен, но и калоричен. Малък обелен банан съдържа около 80 калории, средно голям около 100 калории, а голям – 115 калории. Бананът е полезен. Рекордьор е по съдържание на калий. В 100 грама банани се съдържат 376 мг калий. И още 75 % вода, 5-8 % нишесте, 1, 5% белтъчини, 0, 6% летливи вещества, 15-20% захари, витамините В1, В2, РР, Е, С, бета каротин, натрий, калий, желязо и фосфор, баластни вещества, ферменти и пектин.

Когато обаче използвате бананите в монодиета, от тях може да се отслабва. Ето две лесни за изпълнение бананови диети:

Първи вариант:

Той е малко по-строг и продължителността му е три или четири дни. Дневното ви меню включва 3 банана и 3 чаши нискомаслено прясно мляко. От тях правите шейк и след четвъртия ден ще заковете кантара на -3 килограма.

Втори вариант:

Той е по-опростен, но по-малко ефективен. Продължава между три и седем дни. А и свалянето на килограми е малко по-бавно. Позволената ви дневна дажба са 1, 5 килограма банани, които са около 1300 калории, в избрано от вас време. Консумацията на зелен чай без захар е разрешена. Специалистите съветват, ако се решите на този вариант, от здравословна гледна точка да си позволите 1-2 яйца.

Иначе тропическият плод е съюзник в борбата с диарията. Полезен за смъкване на кръвното налягане. Фибрите в бананите помагат за намаляване на холестерола. Добър източник на витамин В6.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати