Лечебна диета с елда и кефир за рестарт на тялото

1 от 8 Снимки
Лечебна диета с елда и кефир

Тази диета възстановява баланса на микроелементите в тялото, помага при стрес, безсъние, умора. Препоръчва се при анемия, проблеми с кожата, ставите, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур.

Елдата е енергийно интензивен продукт, съдържа повече протеини и много по-малко въглехидрати в сравнение с други зърнени храни.

Кефирът се счита за лек на много болести. Подобрява храносмилането и цвета на лицето (тена), потиска процесите на разпад в червата, премахва токсините, стимулира чернодробната функция, облекчава алергичните прояви.

Тази диета е предназначена за 1-2 седмици. Ако желаете, можете да я повторите, но не по-рано от месец.

Каша от елда и кефир за отслабване

Залейте в тенджера елда с вряла вода, покрийте с капак и завийте съда с одеяло. Зърната ще набъбнат и ще се превърнат в ронлива каша с всички витамини и полезни вещества.

По време на диетата консумирате кашата без масло и колкото желаете, пийте и 1 литър кефир. Кашата действа като четка, отделя токсините от чревните стени и ги отстранява от тялото.

Веднага щом усетите глад, незабавно яжте от кашата, така че процесът на прочистване да не спира.

Кефирът се пие половин час преди ядене или половин час след това. Не е препоръчително да ядете от кашата 4-6 часа преди лягане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати