Диета с шопска салата върши чудеса с тялото за 2 седмици

1 от 5 Снимки
Шопска салата

Шопската салата е сред най-известните български специалитети. По традиция тя се прави с пресни домати, краставици, чушки, сирене. Овкусява се с кромид лук, олио, пресен магданоз. Поднася се с маслина или люто чушле. Вариации на шопска салата можете да срещнете и в съседните на България страни, като така наречената Гръцка салата е нейно много вкусно подобие.

Шопската салата определено е храна за всички сетива. Тя е ароматна, пъстра, вкусна и засищаща. Същевременно обаче не е тежка и калорична. Това я превръща в подходящ избор за хората, които се опитват да отслабнат.

Сред дамите е популярна диета с шопска салата, която е много лесна за спазване и същевременно не стресира организма. Режимът е особено подходящ за летните дни, когато тежките и мазни меса не са за предпочитане. Ето и на какво се основава диетата с шопска салата.

Самият режим се спазва в продължение на 2 седмици. През това време на ден се правят по пет хранения, като при всяко се консумира по 200 г шопска салата (с нискомаслено сирене). През всичките дни към първото хранене през деня се добавя и по едно сварено яйце.

Хляб не е желателно да се консумира, но се допуска по 1 препечена филия на ден. Кафе може да се приема, но без подсладител. Алкохолът обаче е напълно забранен. Вода трябва да се пие минимум по 1.5 л на ден. Ако спазвате диетата стриктно, за 2 седмици, ще свалите поне 4 кг.

Бележка: Ако имате чувствителен стомах, приготвяйте шопската салата без лук!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
Звучи примамливо лесна за изпълнение, но някой изпробвал ли я е?
0
0