Ето коя диета е най-полезна за вашето здраве

Ето коя диета е най-полезна за вашето здраве

Ако искате да свалите излишните килограми, но в същото време да сте в добро здраве, има една диета, която ще ви е полезна. Тя е предпочитана от много холивудски знаменитости, като ласкаво за нея се изказват диетолози и лекари.

Според експертите най-здравословната сред диетите е кетонната диета. Проучвания са показали, че този хранителен режим е най-доброто средство за борба със стареенето, укрепване на костите и запазване на паметта.

Основното правило при кетонната диета е да се увеличи приемът на мазнини и да се намали приемът на въглехидрати и белтъчини. Причината е, че въглехидратите се трансформират в кетони, които забавят метаболитния процес.

Идеята на диетата не е да гладуваме, а да изразходим възможно най-много калории, като ограничим дневния прием на въглехидрати до минимум.

Ето коя диета е най-полезна за вашето здраве

Позволените храни за този режим са месото, рибата, яйцата, пълномаслените сирена, растителните мазнини, авокадо, ядки, тиквички, аспержи и краставици.

А това, което се забранява, са бобовите култури, зърнените храни, картофите, преработените храни, изкуствените подсладители, прясното и кисело мляко.

Според изследванията кетонната диета подобрява работата на вътрешните органи, намалява риска от мозъчни увреждания, старческа деменция, Алцхаймер и сърдечно-съдова недостатъчност.

Режимът не е подходящ за бременни, кърмачки, хора, които тренират интензивно и хора с нарушена обмяна на мазнините.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати