Змийска диета – новата лудост за отслабване, която да НЕ пробвате!

Змийска диета

Звучи странно, нали? Змийската диета включва консумирането на едно обилно ястие на ден и нещо, наречено змийски сок. Какво точно е това, в какво се изразява диетата и защо НЕ трябва да я правите, ще разберете след малко.

Според канадския лекар и треньор Коул Робинсън, ако човек яде като змия, ще изглежда като нея – тънък и слаб. Освен това той смята, че Змийската диета ще успее да излекува всичко - от диабет, до херпес. Според него тя може да ви отведе извън границите на човешкото тяло и да ви разкрие неща за храната, които не сте и подозирали.

Змийската диета се основава на начина на хранене на змиите. Според нея трябва да приемате по едно обилно ястие, състоящо се от мазнини и протеини, а после да не консумирате нищо в рамките на 22 часа.

Преди да започнете диетата, трябва да преминете през 48 часов пост, в който приемате единствено змийски сок. Той се приготвя, като се смесят 1 литър вода, 2 чаени лъжици розова хималайска сол и 2 чаени лъжици натриев хлорид. Вкусът на тази напитка вероятно няма да ви хареса, но според Робинсът благодарение на нея организмът се пречиства от токсините и стимулира тялото да изгаря мазнините по-лесно и бързо.

Хималайска сол

Защо змийската диета не е безопасна?

Диетата има редица противници, тъй като според тях това е прекалено строг режим, който би могъл да обърка метаболизма на целия организъм. Тя се изразява в гладуване и поглъщане на продукти и вещества, които може да се отразят пагубно на кръвното, холестерола, сърцето, кръвната захар.

Това е безсмислено гладуване. Когато не сте хапвали нищо в продължение на 22 часа, едва ли ще се чувствате пълни с енергия. Освен това нередовното хранене може да предизвика стомашни проблеми, запек или други неразположения.

Хранене

Вероятно ще загубите някакво тегло, но според диетолозите това гладуване може да доведе до йо-йо ефект и впоследствие да натрупате двойно повече килограми.

Змийската диета е доказателство за това, че не трябва да се хвърляте сляпо във всеки хранителен режим за отслабване, който ви попадне. Прочетете и помислете. В крайна сметка здравето на организма е най-важно и ако искате да се отървете от част от теглото си, го направете по здравословен начин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати