Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Красиво оформени зеленчуциКрасиво оформени зеленчуци
21 Март
2
Погледнете снимките в галерията, за да почерпите вдъхновение....
Красиво пандишпаново рулоКрасиво пандишпаново руло
13 Април
Черните захарни топчета се ползват за център на цветята на моето красиво пандишпаново руло....
Питка Красиво цветеПитка Красиво цвете
04 Януари
Оставяме питката да втаса, мажем с белтък и я печем на 180 градуса за около 50 минути....
Красиво празнично руло с маскарпонеКрасиво празнично руло с маскарпоне
30 Дек.
1
За приготвянето на това красиво празнично руло с маскарпоне се захващаме най-напред с пастата за декориране. Взимаме лист хартия за печене и с молив рисуваме декорации каквито пожелаем....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Красиво плато с кашкавал и луканкаКрасиво плато с кашкавал и луканка
16 Февр.
Опитайте и вие да приготвите красиво плато с кашкавал и луканка....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Отвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да нарежем баклавата на ромбоиди?Как да нарежем баклавата на ромбоиди?
09 Дек.
Най-красиво и лесно става нарязването на баклавата на ромбоиди, когато тя е приготвена в кръгла тава....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Зеленчуци по селскиЗеленчуци по селски
08 Юни
1
Зеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
Зеленчуци на ПлочаЗеленчуци на Плоча
13 Юни
Разбъркваме и сосът е готов за заливане на горещите зеленчуци....
Зеленчуци по азиатскиЗеленчуци по азиатски
25 Окт.
Всички зеленчуци се почистват, режат се едро и в уок се загрява малко мазнина. Всеки зеленчук се запържва за кратко на силен котлон, колкото да хване кафяви краища без да омеква напълно....