Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храни с високо съдържание на устойчиво нишестеКафявият ориз трябва да замени белия;
- Редовната консумация на пълнозърнест хляб, както и житен трябва да стане норма в храненето;
- Месото трябва да се намали за сметка на плодовете, зеленчуците и варивата;
- Ръженият...
17 Януари
Оранжево вино - същност, производство и консумацияОранжевото вино се получава от бели винени сортове грозде, които са прекарали известно време в контакт с гроздовите ципи. Тези ципи съдържат цветен пигмент, феноли и танини.
Те често се считат за нежелателни за белите...
11 Септ.
Куркумин - същност и ползиНе трябва да се прекалява обаче с консумацията на куркума, защото тогава куркуминът може да предизвика редица странични ефекти като възпаления, стомашни разстройства и алергии....
03 Ноем.
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
15 Юни
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
08 Януари
Йогалатес - същност и ползиПолзите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
23 Окт.
Баене - същност и ползиПроизлиза от словесна формула „баилка”, с твърдо установен и устойчив текст, който се произнася обикновено тихо от посветеното лице....
04 Юли
2
Водородна вода - същност, ползиВсе по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
16 Окт.
Биофлавоноиди - същност и ползиУчени от Финландия са установили зависимост между високата консумация на флавоноиди и намалелия риск от белодробен рак при мъжете....
21 Дек.
Oтрицателните свойства на нишестето и храните с нишестеВижте още:
- Най-вредните източници на рафинирано нишесте;
- Храни с повече нишесте от картофите;
- Кое е устойчивото нишесте....
26 Септ.
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
28 Юли
Тиквено олио - същност и ползиПродуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
29 Окт.
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиКакви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
07 Окт.
Кислородно лечение - същност и ползиКислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
15 Ноем.
Холотропно дишане - същност и ползиОт дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
03 Септ.
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
18 Юли
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
23 Януари
Органичните киселини - същност и ползиКиселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
26 Дек.
Ползи от консумация на кейлЗащо трябва да консумираме кейл и какви са ползите от този листен зеленчук?...
20 Юни
Царевично нишестеЕто защо трябва да се знаят разликите между двата продукта, получени от един и същи източник, за да не се пропуснат ползите, които дава царевицата с различните продукти на нейна база....
16 Юни
Нишесте (Скорбяла)Ползи от нишестето
Продуктите, които съдържат нишесте са полезни за здравето....
09 Юни
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеПолзи от лимец
Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
14 Април
Бял пелин - същност, ползи и приложениеМного добре е, че сте спрели погледа си върху подобно заглавие, но е важно да уточним, че следните редове касаят само билката пелин, а не ароматната алкохолна напитка бял пелин, която е вид вино. Да не стават грешки, както...
10 Февр.