Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъфини Обичам теМоже предварително да маркирате хартиените кошнички, за да се получи желаният ефект при разрязването....
12 Юли
1
Торта Обичам теПечем блат като за реване на 180 градуса.
Като изстине, режем на на две.
Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана.
Оформяме украса от разбитите на...
23 Февр.
8
Кренвирши Обичам теКренвиршите се обелват и цепват на две по дължина като разрезът трябва да стига на 2 см от края.
Двете стърчащи половинки се прегъват така че заедно с неразрязания край да образуват сърце....
13 Февр.
1
Пица Обичам теРазточвам тестото с точилка във формата на сърце, надупчвам го с вилица и го намазвам с доматен сос.
Пека го 10 минути на горен и долен реотан при 200 градуса и след това отгоре слагам руколата, гъбите и другите продукти...
24 Януари
3
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Скелети на хобити доказаха, че те не са измислени съществаХобитите не са измислени приказни приказни създания, а наистина са съществували. Тази теория се доказа от наскоро открити скелети в Индонезия на трима хобити, живели преди 700 хиляди години....
10 Юни
Дзукото - сладкишът, който може да засенчи ТирамисутоЕдва ли има човек, който да не е опитвал Тирамису, прекрасният италиански сладкиш от бишкоти с кафе, какао, сирене маскарпоне и яйчни жълтъци. Той отдавна е класика в сладкишите....
19 Септ.
Невероятната история на тирамисутоВ готварски книги Тирамисуто се споменава едва през XX-ти век....
03 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Домашен кекс с какао и орехи от 80-теСервирайте парче домашен кекс с какао и орехи от 80-те с безалкохолно или чаша сок. Кекса е разкошен и прекрасен спомен от детството ни!
Да ви е сладко!...
10 Ноем.
1
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Херцог Медичи и куртизанки въвели тирамисутоКласическата рецепта на тирамису е следната: разбиваме два белтъка и отделно – три жълтъка, една супена лъжица захар и маскарпоне /на всяко яйце по 100 г сирене/....
15 Септ.