Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тирамисуто на леляТирамисуто на леля
13 Февр.
По желание може да се поръси и с пудра захар....
Мъфини Обичам теМъфини Обичам те
12 Юли
1
Може предварително да маркирате хартиените кошнички, за да се получи желаният ефект при разрязването....
Торта Обичам теТорта Обичам те
23 Февр.
8
Печем блат като за реване на 180 градуса. Като изстине, режем на на две. Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана. Оформяме украса от разбитите на...
Кренвирши Обичам теКренвирши Обичам те
13 Февр.
1
Кренвиршите се обелват и цепват на две по дължина като разрезът трябва да стига на 2 см от края. Двете стърчащи половинки се прегъват така че заедно с неразрязания край да образуват сърце....
Пица Обичам теПица Обичам те
24 Януари
3
Разточвам тестото с точилка във формата на сърце, надупчвам го с вилица и го намазвам с доматен сос. Пека го 10 минути на горен и долен реотан при 200 градуса и след това отгоре слагам руколата, гъбите и другите продукти...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Скелети на хобити доказаха, че те не са измислени съществаСкелети на хобити доказаха, че те не са измислени същества
10 Юни
Хобитите не са измислени приказни приказни създания, а наистина са съществували. Тази теория се доказа от наскоро открити скелети в Индонезия на трима хобити, живели преди 700 хиляди години....
Дзукото - сладкишът, който може да засенчи ТирамисутоДзукото - сладкишът, който може да засенчи Тирамисуто
19 Септ.
Едва ли има човек, който да не е опитвал Тирамису, прекрасният италиански сладкиш от бишкоти с кафе, какао, сирене маскарпоне и яйчни жълтъци. Той отдавна е класика в сладкишите....
Невероятната история на тирамисутоНевероятната история на тирамисуто
03 Март
В готварски книги Тирамисуто се споменава едва през XX-ти век....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Домашен кекс с какао и орехи от 80-теДомашен кекс с какао и орехи от 80-те
10 Ноем.
1
Сервирайте парче домашен кекс с какао и орехи от 80-те с безалкохолно или чаша сок. Кекса е разкошен и прекрасен спомен от детството ни! Да ви е сладко!...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Херцог Медичи и куртизанки въвели тирамисутоХерцог Медичи и куртизанки въвели тирамисуто
15 Септ.
Класическата рецепта на тирамису е следната: разбиваме два белтъка и отделно – три жълтъка, една супена лъжица захар и маскарпоне /на всяко яйце по 100 г сирене/....