Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шарената туршия на Бай ДанчоБурканът се обръща всеки ден в продължение на 7 дни.
След това туршията се прибира на тъмно в мазе или килер, където стои зимнината ви....
25 Ноем.
Празнична погача за Съединението на БългарияРазрязвате ги на осем части, като започвате от центъра, но не трябва да стигате до края (около 2 см трябва да не са разрязани в краищата на корите)....
06 Септ.
2
Гомасио - японската шарена солВ Япония този аналог на нашата трапезна шарена сол е толкова известен, колкото и миксът от чубрица, сол и други билки в България....
18 Юни
Питка Моята БългарияНаправете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
03 Март
1
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
13 Юли
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Вкусната леща на бабаОвкусете супата от леща със сол, черен пипер, чубрица и добавете финално нарязания едро чесън.
Вкусната леща на баба е готова....
21 Февр.
1
Вкусната Торта на БениПокрих дъното на тортената форма с хартия за печене, сложих и стегнах ринга и изрязах излишните краища отвън.
Леко намаслих хартията и стените на формата....
08 Януари
Вкусната питка на мамаСлед като втаса, намазваме с разбития жълтък и печем в незагрята фурна на 200 градуса до готовност.
Вкусната питка на мама е готова....
15 Дек.
Вкусната пърженица на бабаНатрошете сиренето и поръсете с лют пипер вкусната пърженица на баба....
26 Май
Вкусната мусака на мамаТова е най-вкусната рецепта за мусака за мен и която винаги приготвям у дома.
Рецептата за мусака е от красива Каварна!...
28 Април
1
Вкусната лютеница на бабаПечем чушките и патладжана в чушкопек или на плоча.
При липса може и на фурна. Слагаме ги в тенджера с капак, за да се задушат и по-лесно да се обелят.
Обелваме чушките и патладжана от люспите....
16 Юни
Вкусната супа на бабаДобавяме черен пипер и сол на вкус.
Поръсваме по желание с магданоз....
23 Август
Как се прави българска шарена сол?Шарената сол е една от любимите подправки на почти всеки българин, като не се намира къща, в която тя да не присъства....
18 Май
Коледна пита ТрадицияПечете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
04 Януари
2
Бобена салата ТрадицияНарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков.
Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница.
Разбъркваме всички продукти добре.
Добър апетит!...
12 Януари
Печено пиле на солПечете пилето на 170 градуса за 60 мин.
Сложете печеното пиле на сол в чиния. Добре е след като е готово пилето, махнете солта, защото после се втвърдява....
11 Януари
Вкусната пилешка каша на бабаВкусната пилешка каша на баба - любима семейна рецепта!
Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Обелете и измийте зеленчуците. Разрежете ги на две и сложете при пилешките гърди....
26 Септ.
Вкусната пита на баба ВиолетаМесите питата до хомогенизиране на тестото.
Оформяте я в овална форма и я оставяте за 30 минути в съвсем леко загряна фурна да втаса....
28 Окт.
6