Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Индийско ОрехчеВ индийската кухня орехчето се използва почти изцяло в сладкиши. В европейската кухня орехчето и кората му се използват особено често в картофени ястия....
01 Февр.
3
Ползи от индийското орехчеИндийското орехче нормализира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Тази подправка отстранява успешно главоболието.
Полезно свойство на индийското орехче е подобряването на храносмилането....
19 Юли
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Дивеч с дюли и морковиСлед около 1, 5 часа добавете целите обелени картофи, обелените и нарязани на парчета дюли, нарязаните домати, виното и солта и варете до готовност на дюлите....
10 Юни
Кратка история на индийското орехчеРодината на индийското орехче са Молуските острови и островът Банда. Дървото на индийското орехче може да достигне до 15 метра височина....
22 Април
Индийско орехче против разстройствоЗа да помогне индийското орехче, трябва да се изяде в настърган вид. Стърже се на най-ситното ренде, между хапванията на орехчето се пие преварена вода....
10 Януари
Как се засява индийското орехче?Индийското орехче е една от най-разпространените подправки в света. Индийското орехче дължи славата си на уникалния специфичен аромат, който прави всяко ястие, подправено с него, неустоимо....
19 Ноем.
Здравословни ползи и вреди от индийското орехчеИндийското орехче, както и маслото от него, лекуват болести на нервната и храносмилателната система....
14 Март
Охлюви с картофи и индийско орехчеОбелете картофите и ги нарежете.
Измийте ги и ги сложете в тиган, сипете сметаната, индийско орехче, сол и черен пипер.
Добавете охлювите и гответе докато картофите омекнат. Сервирайте веднага....
16 Февр.
Магия за пари с индийско орехчеАко искате да получите пари ненадейно, направете си сами магия с индийско орехче....
17 Май
3
Картофи с кисело зеле и индийско орехчеВ мазнината се запържват червеният пипер и брашното и се добавят към картофите и зелето.
Оставя се ястието да ври и се добавят дафиновият лист, черният пипер, индийското орехче и солта....
26 Юни
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеНаситненото индийско орехче се съхранява на сухо място.
Мускатовото орехче е основна съставка в много етнокухни, като италианската, карибската, индийската, френската, гръцката....
27 Януари
1
Масло от индийско орехче - ползи и приложенияЗа добиване на масло от индийско орехче се използват семената на растението, които се подлагат на процес на парна дестилация....
12 Ноем.
Ароматно утро! Рецепти за кафе с индийско орехчеджинджифил, 4 ч.л. индийско орехче, 4 с.л....
27 Февр.
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
29 Дек.
Наденички от дивечПодготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка.
Получената кайма...
17 Окт.
Кюфтета от дивечНарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.
Месото се смила в...
22 Юни
1
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.