Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Кадаиф с малинов сиропКадаиф с малинов сироп
08 Ноем.
Когато изстине, заливаме със сироп, който приготвяме, като слагаме да се сварят малините, захарта и водата. Сиропирания кадаиф поднасяме охладен и гарниран с пресни малини и поръсен с пудра захар....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Кадаиф с лешнициКадаиф с лешници
04 Юли
Пече се, докато кадаифът придобие приятна златиста коричка отгоре. Оставяме да изстине....
Кадаиф с орехиКадаиф с орехи
15 Януари
След като изстине, кадаифът се залива с хладък сироп, който е приготвен от водата и захарта. Сиропът трябва да ври 10-15 минути от момента на кипването му. След свалянето от огъня се ароматизира с есенцията....
Кадаиф с млякоКадаиф с мляко
10 Окт.
3
Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд....
Кадаиф с лимонКадаиф с лимон
25 Февр.
Слагаме го да се пече в слаба фурна, докато добие златист цвят. След това веднага го заливаме със студения сироп....
Кадаиф с млякоКадаиф с мляко
10 Окт.
3
Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд....
Да си направим сироп от аронияДа си направим сироп от арония
25 Август
1
За да си направим сами сироп от арония, трябва първо да измием старателно плодовете....
Кадаиф с прясно сиренеКадаиф с прясно сирене
03 Август
1
Когато стане готов го изваждаме от фурната и го заливаме със сиропа. Кадаифът с прясно сирене е готов....
Кадаиф с розова водаКадаиф с розова вода
29 Ноем.
Оставяме на страна да се охлади, а след това поливаме кадаифа не наведнъж, а на етапи....
Сочен кадаиф с кремСочен кадаиф с крем
09 Дек.
Пригответе захарен сироп от водата и захарта. Когато захарният сироп е готов, прибавете ванилията и настърганата лимонова коричка. Наредете кадаифа в дълбока тава и го залейте със сиропа....
Кадаиф с пухкав кремКадаиф с пухкав крем
20 Дек.
Кремът може да се хапва като десерт или използва за всякакви сладкиши и торти. Оставяме да изстива и приготвяме кадаифа....
Кадаиф с орехови ядкиКадаиф с орехови ядки
10 Окт.
Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят. Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина....
Сиропиран кадаиф с орехиСиропиран кадаиф с орехи
14 Март
1
При готовност се изсипва върху изстиналия кадаиф. Десертът се оставя няколко часа да поеме хубаво сиропа....
Страхотен кадаиф с шамфъстъкСтрахотен кадаиф с шамфъстък
25 Август
Оставете кадаифа да си поеме хубаво сиропа и сервирайте след час....
Икономичен кадаиф с лимонИкономичен кадаиф с лимон
21 Август
Разбъркваме и оставяме да се охлади сиропът. Готовият кадаиф го заливаме със захарния сироп. Оставяме за около 1-2 часа да попие сиропа и сервираме. По желание можем да сервираме със сметана или сладолед....
Кадаиф с орехови ядкиКадаиф с орехови ядки
10 Окт.
Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят. Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина....