Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Кадаиф с малинов сиропКогато изстине, заливаме със сироп, който приготвяме, като слагаме да се сварят малините, захарта и водата.
Сиропирания кадаиф поднасяме охладен и гарниран с пресни малини и поръсен с пудра захар....
08 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Кадаиф с лешнициПече се, докато кадаифът придобие приятна златиста коричка отгоре. Оставяме да изстине....
04 Юли
Кадаиф с орехиСлед като изстине, кадаифът се залива с хладък сироп, който е приготвен от водата и захарта.
Сиропът трябва да ври 10-15 минути от момента на кипването му. След свалянето от огъня се ароматизира с есенцията....
15 Януари
Кадаиф с млякоМлякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф.
Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд....
10 Окт.
3
Кадаиф с лимонСлагаме го да се пече в слаба фурна, докато добие златист цвят. След това веднага го заливаме със студения сироп....
25 Февр.
Кадаиф с млякоМлякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф.
Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд....
10 Окт.
3
Да си направим сироп от аронияЗа да си направим сами сироп от арония, трябва първо да измием старателно плодовете....
25 Август
1
Кадаиф с прясно сиренеКогато стане готов го изваждаме от фурната и го заливаме със сиропа.
Кадаифът с прясно сирене е готов....
03 Август
1
Кадаиф с розова водаОставяме на страна да се охлади, а след това поливаме кадаифа не наведнъж, а на етапи....
29 Ноем.
Сочен кадаиф с кремПригответе захарен сироп от водата и захарта. Когато захарният сироп е готов, прибавете ванилията и настърганата лимонова коричка.
Наредете кадаифа в дълбока тава и го залейте със сиропа....
09 Дек.
Кадаиф с пухкав кремКремът може да се хапва като десерт или използва за всякакви сладкиши и торти.
Оставяме да изстива и приготвяме кадаифа....
20 Дек.
Кадаиф с орехови ядкиКадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.
Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина....
10 Окт.
Сиропиран кадаиф с орехиПри готовност се изсипва върху изстиналия кадаиф.
Десертът се оставя няколко часа да поеме хубаво сиропа....
14 Март
1
Страхотен кадаиф с шамфъстъкОставете кадаифа да си поеме хубаво сиропа и сервирайте след час....
25 Август
Икономичен кадаиф с лимонРазбъркваме и оставяме да се охлади сиропът. Готовият кадаиф го заливаме със захарния сироп.
Оставяме за около 1-2 часа да попие сиропа и сервираме. По желание можем да сервираме със сметана или сладолед....
21 Август
Кадаиф с орехови ядкиКадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.
Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина....
10 Окт.