Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкото рулце на бабаСладкото рулце на баба
25 Август
Навивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне. След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад....
Сладкото руло на мамаСладкото руло на мама
07 Март
След 30 минути отваряме сладкото руло, намазваме на всякъде със сладко от сини сливи. Режем на две, поръсваме обилно с пудра захар. Сладкото руло на мама е готово....
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
Козунакът на шеф Виктор СветославовКозунакът на шеф Виктор Светославов
15 Май
1
В навечерието на Великден искам да споделя с вас много успешна рецепта за козунак....
Сладкото от боровинки на БабаСладкото от боровинки на Баба
14 Май
Посипват се със захарта и се оставя за една нощ на хладно. На другият ден към тях се добавя водата и се поставя на котлона. Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Козунакът на едно македонско девойче - МоренаКозунакът на едно македонско девойче - Морена
23 Април
За плънка съм ползвала такава от счукани лешници, захар на вкус, заквасена сметана, какао, ром, разбит белтък на сняг, стафиди. Козунакът на едно македонско девойче - Морена е готов....
Козунакът на баба, замесен в хлебопекарнаКозунакът на баба, замесен в хлебопекарна
02 Май
Оформяме в желания за печене вид козунак и оставяме да втаса още веднъж. Пече се на 150 или 180 градуса, в зависимост от дебелината....
Любими гофрети със сладкото на бабаЛюбими гофрети със сладкото на баба
09 Дек.
След като изпечете всички домашни гофрети, намажете със сладкото от ягоди и поднесете за закуска или за десерт....
Сладкото на баба от зелени смокиниСладкото на баба от зелени смокини
16 Февр.
На следващият ден сладкото се доварява до необходимата гъстота, която изпробваме с капка от сиропа върху чиния, извадена от фризера....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Изваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите. Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Козунакът с много яйцаКозунакът с много яйца
21 Февр.
Пекат се в умерена фурна на 180 градуса....
Да вкусим Великден с удоволствие и добра фигураДа вкусим Великден с удоволствие и добра фигура
16 Април
Така освен добра фигура ще удължите и удоволствието от вкусното хранене;/page page2....
Яйца на райета за ВеликденЯйца на райета за Великден
05 Дек.
Стават бавно, но красиво на ивички. Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички. Яйцата на райета за Великден са готови....
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденАгнешка супа за специалните гости на Великден
17 Април
1
Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзбелване на кокоши яйца за Великден
17 Април
Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденАгнешко със зелении на фурна за Великден
09 Май
Отново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
Какво се яде на Великден?Какво се яде на Великден?
16 Дек.
Великден е един от най-светлите християнски празници, а трапезата на Великден трябва да е богата и красиво украсена....
Погача за ВеликденПогача за Великден
06 Май
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Мажем с разтопено масло и печем на 200 градуса до готовност....
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
След като блатът е готов и охладен се разрязва на 2 равни части, ако е с диаметър 24 см или на 3 части, ако е с диаметър 18-20 см. Блатовете се сиропират със сока от компота и се намазват с готовият крем на Др....
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
14 Април
С помощтта на дланите я разтеглете на дълъг фитил и навийте на охлюв....
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
16 Април
2
Поставих тавата във фурната - предварително загрята на 180 градуса. Намалих я на 160 градуса и пекох козунака около 45-50 мин....
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
18 Април
Разрязах получената кора, на 16 части - първо на 4, после на 8 и след това на 16 части. На всеки получен триъгълник, направих прорез и върха промушнах отдолу нагоре и издърпах....