Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкото рулце на бабаНавивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне.
След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад....
25 Август
Сладкото руло на мамаСлед 30 минути отваряме сладкото руло, намазваме на всякъде със сладко от сини сливи.
Режем на две, поръсваме обилно с пудра захар.
Сладкото руло на мама е готово....
07 Март
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаСместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
07 Април
Козунакът на шеф Виктор СветославовВ навечерието на Великден искам да споделя с вас много успешна рецепта за козунак....
15 Май
1
Сладкото от боровинки на БабаПосипват се със захарта и се оставя за една нощ на хладно.
На другият ден към тях се добавя водата и се поставя на котлона. Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна....
14 Май
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Козунакът на едно македонско девойче - МоренаЗа плънка съм ползвала такава от счукани лешници, захар на вкус, заквасена сметана, какао, ром, разбит белтък на сняг, стафиди.
Козунакът на едно македонско девойче - Морена е готов....
23 Април
Козунакът на баба, замесен в хлебопекарнаОформяме в желания за печене вид козунак и оставяме да втаса още веднъж.
Пече се на 150 или 180 градуса, в зависимост от дебелината....
02 Май
Любими гофрети със сладкото на бабаСлед като изпечете всички домашни гофрети, намажете със сладкото от ягоди и поднесете за закуска или за десерт....
09 Дек.
Сладкото на баба от зелени смокиниНа следващият ден сладкото се доварява до необходимата гъстота, която изпробваме с капка от сиропа върху чиния, извадена от фризера....
16 Февр.
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладИзваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
13 Април
Да вкусим Великден с удоволствие и добра фигураТака освен добра фигура ще удължите и удоволствието от вкусното хранене;/page
page2....
16 Април
Яйца на райета за ВеликденСтават бавно, но красиво на ивички.
Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички.
Яйцата на райета за Великден са готови....
05 Дек.
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденНе пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
17 Април
1
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзползвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
17 Април
Пълнено агне на пещ за ВеликденНа сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденОтново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
09 Май
Какво се яде на Великден?Великден е един от най-светлите християнски празници, а трапезата на Великден трябва да е богата и красиво украсена....
16 Дек.
Торта за ВеликденСлед като блатът е готов и охладен се разрязва на 2 равни части, ако е с диаметър 24 см или на 3 части, ако е с диаметър 18-20 см.
Блатовете се сиропират със сока от компота и се намазват с готовият крем на Др....
20 Април
6
Козунак за ВеликденПоставих тавата във фурната - предварително загрята на 180 градуса.
Намалих я на 160 градуса и пекох козунака около 45-50 мин....
16 Април
2
Празнична питка ВеликденРазрязах получената кора, на 16 части - първо на 4, после на 8 и след това на 16 части. На всеки получен триъгълник, направих прорез и върха промушнах отдолу нагоре и издърпах....
18 Април