Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паеля с кафяв оризПаеля с кафяв ориз
02 Юни
Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици. За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка....
Паеля с Ориз и ГъбиПаеля с Ориз и Гъби
12 Май
Това предполага, че в такава тава могат да се направят 4 порции максимум, защото правило за хубава паея е тя да е "тънка", тоест нивото на ориза да е максимум два пръста....
Паеля с морски дарове и ориз ризонПаеля с морски дарове и ориз ризон
20 Май
Покрийте тигана, намалете огъня и оставете да къкри около 10 минути, докато морските дарове променят цвета си, а мидите се отворят. Накрая подправете на вкус....
Паеля с картофиПаеля с картофи
13 Юни
Паелята с картофи е много вкусна!...
Паеля с омарПаеля с омар
04 Февр.
Съвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени. Добър апетит!...
Паеля с чоризоПаеля с чоризо
18 Март
Сложете изплакнатия ориз в тигана с олиото от наденичките и пилешкото и разбъркайте, така че да се покрие хубаво, за 2-3 мин. Ако мазнината не е достатъчна, добавете 1 ч.л. зехтин....
Паеля с пилеПаеля с пиле
17 Март
Изключително важно е съдът, в който ще се приготви паелята (или така наречената паялера_ да е съд с диаметър 35 см и дълбочина 5 см - за около 4 порции. 1....
Паеля с пилешкоПаеля с пилешко
04 Април
1
Когато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
Паеля с мидиПаеля с миди
17 Септ.
Основно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките. В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки...
Автентична Паеля с ЧоризоАвтентична Паеля с Чоризо
26 Ноем.
Оставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
Паеля с патешко месоПаеля с патешко месо
08 Януари
1
Забележки: Количествата продукти са за точните мерки тавичка, защото оризът задължително трябва да бъде на тънък пласт, за да останат зрънцата разделени и да се получи истинска паеля....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Испанска паеля с пилеИспанска паеля с пиле
27 Ноем.
Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле. Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Паеля по ВаленсианскиПаеля по Валенсиански
10 Юли
1
В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
21 Септ.
Изчакайте паелята с пилешко да заври и сложете солта и пилешкия бульон. Трябва да е една идея по-солено, защото като сложите ориза и той ще поеме от солта. Варете на среден котлон до готовност на месото....
Традиционна паеля с морски даровеТрадиционна паеля с морски дарове
14 Окт.
1
*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
Зеленчукова паеля с гъби РижикаЗеленчукова паеля с гъби Рижика
03 Дек.
В тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
Паеля с два вида месоПаеля с два вида месо
10 Февр.
1
Когато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка. Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
Паеля с миди и скаридиПаеля с миди и скариди
07 Ноем.
След изваждане не бързаме да отстраняваме фолиото, а го оставяме още 10-има минути за да се поемат добре соковете. Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася....
Паеля с пиле и чоризоПаеля с пиле и чоризо
26 Юни
Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути. Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
Испанска паеля с морски даровеИспанска паеля с морски дарове
28 Март
Сервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли. * Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
28 Февр.
Оставяме да поизстине паелята настрани. Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок. Да Ви е сладко!...
Паеля с кюфтенца и ребърцаПаеля с кюфтенца и ребърца
21 Февр.
Гответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза. Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути. Паелята с кюфтенца и ребърца е готова....
Паеля с месо от рациПаеля с месо от раци
18 Юни
Подправете със сол и зехтин това оризово ястия тип паеля....