Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паеля с кафяв оризКалмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.
За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка....
02 Юни
Паеля с Ориз и ГъбиТова предполага, че в такава тава могат да се направят 4 порции максимум, защото правило за хубава паея е тя да е "тънка", тоест нивото на ориза да е максимум два пръста....
12 Май
Паеля с морски дарове и ориз ризонПокрийте тигана, намалете огъня и оставете да къкри около 10 минути, докато морските дарове променят цвета си, а мидите се отворят. Накрая подправете на вкус....
20 Май
Паеля с омарСъвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени.
Добър апетит!...
04 Февр.
Паеля с чоризоСложете изплакнатия ориз в тигана с олиото от наденичките и пилешкото и разбъркайте, така че да се покрие хубаво, за 2-3 мин.
Ако мазнината не е достатъчна, добавете 1 ч.л. зехтин....
18 Март
Паеля с пилеИзключително важно е съдът, в който ще се приготви паелята (или така наречената паялера_ да е съд с диаметър 35 см и дълбочина 5 см - за около 4 порции.
1....
17 Март
Паеля с пилешкоКогато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
04 Април
1
Паеля с мидиОсновно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките.
В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки...
17 Септ.
Автентична Паеля с ЧоризоОставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
26 Ноем.
Паеля с патешко месоЗабележки:
Количествата продукти са за точните мерки тавичка, защото оризът задължително трябва да бъде на тънък пласт, за да останат зрънцата разделени и да се получи истинска паеля....
08 Януари
1
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Испанска паеля с пилеМахнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле.
Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
27 Ноем.
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Паеля по ВаленсианскиВ тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
10 Юли
1
Паеля с пилешко и свинскоИзчакайте паелята с пилешко да заври и сложете солта и пилешкия бульон.
Трябва да е една идея по-солено, защото като сложите ориза и той ще поеме от солта. Варете на среден котлон до готовност на месото....
21 Септ.
Традиционна паеля с морски дарове*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
14 Окт.
1
Зеленчукова паеля с гъби РижикаВ тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
03 Дек.
Паеля с два вида месоКогато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка.
Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
10 Февр.
1
Паеля с миди и скаридиСлед изваждане не бързаме да отстраняваме фолиото, а го оставяме още 10-има минути за да се поемат добре соковете.
Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася....
07 Ноем.
Паеля с пиле и чоризоЗагрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути.
Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
26 Юни
Испанска паеля с морски даровеСервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли.
* Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
28 Март
Паеля с пилешко и свинскоОставяме да поизстине паелята настрани.
Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок.
Да Ви е сладко!...
28 Февр.
Паеля с кюфтенца и ребърцаГответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза.
Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути.
Паелята с кюфтенца и ребърца е готова....
21 Февр.