Доматите: Хранителни факти и ползи за здравето
Доматите: Хранителни факти и ползи за здравето
антиоксидантния ликопен, който е свързан с много ползи за здравето, включително намален риск от сърдечни заболявания и рак. Те също са ...
Броколи - хранителни факти и ползи за здравето
Броколи - хранителни факти и ползи за здравето
Броколите са едни от най-популярните кръстоцветни зеленчуци, известни с благоприятните си ефекти за здравето. Те са богати на много хранителни ...
Ягоди: Хранителни факти и ползи за здравето
Ягоди: Хранителни факти и ползи за здравето
съединения и могат да имат ползи за здравето на сърцето и кръвната захар. Обикновено те се консумират сурови и свежи, но могат да се ...
Лук - хранителни факти и ефекти върху здравето
Лук - хранителни факти и ефекти върху здравето
19 Август
Лукът (Allium cepa) е зеленчук с форма на луковица, която расте под земята. Лукът може да има редица ползи за здравето, най-вече поради ...
Червени малини: хранителни факти, ползи и още
Червени малини: хранителни факти, ползи и още
. При проучвания при животни мишките, хранени с лиофилизирани червени малини заедно с високомазнинна диета са имали по-ниска кръвна захар от контролната ...
Скумрия - хранителна стойност и ползи
Скумрия - хранителна стойност и ползи
. На 100 g това се равнява на 2670 mg омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини имат широка гама от ползи за здравето, както и ...
Ферментиралите храни – ползи за здравето
Ферментиралите храни – ползи за здравето
ферментацията се произвежда специален витамин К2, който помага на други полезни компоненти, например, калций да достигне местоназначението си и да не ...
Ползи за здравето от сауната
Ползи за здравето от сауната
27 Февр.
спа център. Ето ги най-известните ползи от сауната на едно място: 1. Помага за премахването на стреса Редовните ползватели на сауна изтъкват ...
Пуканките – полезни за здравето?
Пуканките – полезни за здравето?
или да ходите на кино по-рядко, или да ядете по-малко пуканки. Ползите от пуканките Ако се ограничите до малка порция пуканки, тялото ще ...
Хранителни стойности и ползи на ябълките
Хранителни стойности и ползи на ябълките
08 Май
Желязо 0.17 мг Фосфор 16 мг Калий 157 мг Витамин С (аскорбинова киселина общо) 9.5 мг Витамин Е 0.26 мг Фолат (общо) 5 mcg Витамин К 6, 4 mcg ...
Витамин B6: Здравословни ползи и хранителни източници
Витамин B6: Здравословни ползи и хранителни източници
, което е 9%. 12. Чесън - много полезен за здравето и източник на витамин B6. Само 1 ч.л. или 1 скилидка чесън съдържа 0.04 мг витамин B6, което ...
Хранителна стойност и ползи от метленото семе
Хранителна стойност и ползи от метленото семе
, защото наличието на толкова полезни вещества в метлените семена означава само едно – те са лек за много болести. Най-вече чернодробни проблеми ...
Масло от орех – ползи за здравето
Масло от орех – ползи за здравето
и богат орехов вкус. По комбинация от полезни свойства, ореховото масло е несравнимо сред растителните масла. Ореховото масло - ползите и ...
Покълналата пшеница – ползи за здравето и противопоказания
Покълналата пшеница – ползи за здравето и противопоказания
по-полезна храна от обикновената пшеница, а още повече от брашното. Факт е, че по време на поникването семената стават зародиши на нов живот. Всички ...
Хранителна стойност и ползи на бананите
Хранителна стойност и ползи на бананите
човек, който яде банани. Заради своите хранителни качества бананите са чудесна храна след физическо натоварване или тренировка. Те помагат при ...