Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс с банан и много орехиСмачквам банана.
Смилам орехите. Смесвам всички съставки. Намазнявам си формата за кекс и я посипвам леко с брашно. Изсипвам сместа.
Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с кафе....
02 Юни
Червеният и жълтият чай предпазват от болестиПроцесът на обработка включва много етапи, сред които навиване и сушене.
Черният чай намалява риска от възникване на много заболявания на стомаха, червата и гърдите....
04 Ноем.
БананиБананите са чудесно допълнение на много торти и сладкиши, те служат за украса и влизат в състава на много кремове. От банан се правят вкусни шейкове....
31 Януари
1
Царевицата и жълтите мънистаА жълтите зрънца, подобни на мъниста, достигат до 1000.
• Средният мексиканец консумира 90 кг царевица годишно. Около 40 килограма изяжда американецът, а индиецът – 15....
01 Окт.
Здравословни свойства на жълтите зеленчуциОсвен жълтите зеленчуци сходни свойства имат и жълтите плодове - праскови, манго, круши, грейпфрут. Те са много богати на флавоноиди, които поддържат нивата на добрия холестерол в организма ни....
05 Окт.
Плантайн - непознатите бананиБананите притежават различен цвят, най-често са жълти, когато узреят, но могат да бъдат червени и розови, в зависимост от вида и сорта. Както споменахме в по–горните редове, бананите са различни по вид и вкус....
28 Ноем.
2
Духът на тайландския банан и други легенди за бананитеКогато първият човек огладнял, той скитал из гората за нещо за ядене и се натъкнал на ято птици, ядящи жълтите плодове. След това прогонил птиците и занесъл бананите при семейството си....
03 Януари
Червените портокали удължават животаВ това отношение те са много по-ценни от обикновените оранжеви портокали....
20 Февр.
1
Червените дъждове в КералаЧервените дъждове съдържат много въглерод, а освен това силиций, калций и магнезий, желязо, натрий, калий и фосфор....
27 Януари
1
Жълтите плодове и ползите от тяхЖълтите плодове - полезни съставки и общ преглед
Плодовете в жълт цвят - банани, нектарини, лимони, праскови, круши, ябълки, кайсии, грейпфрут, пъпеш, ананас и други съдържат богатство от полезни вещества....
23 Февр.
Да се отървем от жълтите зъбиМного са факторите, които ни пречат да имаме хубава и бяла усмивка – храните, с които се храним, някои напитки, цигарите....
12 Април
Много пухкави палачинкиПоднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран.
Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта....
09 Юли
4
Много вкусни ХинкалиКъм каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво.
Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато...
12 Август
1
Много орехова тортаНа водна баня слагаме жълтъците, захарта и прясно мляко да се сгъсти.
Охлаждаме яйчния крем и към него добавяме масло, какао и есенция ром разбиваме с миксер....
31 Януари
Много бухнал тутманикОставяме тестото отново да втаса и печем много бухналия тутманик във фурната на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути....
03 Февр.
Много пухкава погачаТака сутринта ще ви е много по-лесно и ще започнете деня с приятен аромат на хляб.
Размийте маята в 1 к.ч. студена вода. Прибавете млякото, захарта, солта, олиото и чукнете яйцата....
25 Ноем.
2
Много Вкусни БухтиВ купа се разбиват яйцата със захарта и солта. Разбърква се содата за хляб в киселото мляко да шупне и сипваме в яйцата.
Добавя се брашното и замесваме средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да почива за 15-...
24 Март
9
Много сладки розиВ купа се смесват олиото, кравето масло, киселото мляко, гриса, яйцето, бакпулверът, ванилиите и брашното.
Омесва се тестото, разточва се и се изрязват кръгове.
Слагат се един до друг 3 кръга, като се застъпват....
13 Март
Много пухкав козунакСваряваме млякото и докато е още топло, добавяме захарта, за да се стопи. В по-голям съд слагаме брашното и правим кладенче.
В него слагаме разбитата на кашичка мая, разбитите яйца, киселото мляко със содата и солта....
17 Февр.
Много вкусна питкаОт всичките продукти без единия жълтък се замества меко тесто. Не се оставя да втаса, а направо се оформя!
Аз го оформям по следния начин: първо разточвам тестото.После го режа на две, после на четири, а всека четвъртинка...
28 Март
1
Много вкусни соленкиОт маста, солта, яйцата (отделя се малко за намазване преди изпичане), бакпулвера, млякото и брашното се замесва тесто, което не лепне.
Разделя се на две части, едната част се разточва на 3 мм дебелина, отгоре се настъргва...
30 Март
Много сложна салатаБобът се вари, докато омекне хубаво. Изсипва се в голяма купа заедно с граха и царевицата.
Маслините се режат на кръгчета и се добавят в купата.
Рулцата от раци се запичат от всички страни на скара и се нарязват на...
04 Март
1
Много шоколадови топкиРазтопете маслото, стафидите накиснете с лъжица ром и оставете да поомекнат. Натрошете бисквитите в блендер.
Сухите пасти намачкайте с ръце в купа, сложете какаото, смлените бисквити, какао, меда и сладкото. Разбъркайте...
27 Февр.
Много плодово СмутиАко ви се вижда много гъсто, може да поставите и 100 мл вода.
Разпределя се в чаши и се консумира.
Добра напитка след тренировки....
06 Февр.