Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцетИзследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване...
24 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо Клеопатра пиела оцет с вода?Оцетът влиза в употреба и при отпушване на канали, като в сифона се излива разтвор от шепа сода и чашка оцет.
С мека кърпа, напоена с оцет, се почиства патината от сребърни прибори и съдове....
01 Окт.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
18 Април
4
Ето защо трябва да намалим хлябаХлябът е неизмена част от нашата трапеза. Бял, заводски, ръжен, със семена или без - по щандовете в магазините можете да намерите изобилие от видове хляб. Но дали е полезен за нашето и здраве и какви са хранителните стойности...
24 Януари
Ябълков оцетСъхранявайте домашният оцет на студено място.
Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
12 Дек.
2
Малинов оцетПолучава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
03 Септ.
Противогрипен оцетОбелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета.
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
08 Май
Малинов оцетМалиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
13 Септ.
Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?Твърди се, че оцетът е открит при производството на вино още преди 5000 години. Първоначално оцетът се използвало само като хранителна добавка, но производството му от ябълки или ябълковият оцет има доста здравословни ефекти...
24 Май
ОцетОцетът е един от най-древните хранителни подправки, които човечеството познава. Добре известни са здравословните ползи на ябълковия оцет или на традиционния оцет Балсамико (Balsamico).
Оцетът има широко приложение както...
15 Април
Защо пълнеем? Ето няколко грешки при избора на храни за отслабванеТова е сред най-честите грешки при избор на храна за отслабване....
24 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Ето защо трябва да ядете повече кивиКивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на други. Това е съвсем несправедливо. Някои го избягват заради киселия вкус и неприятната консистенция на плода. Но когато кивито е узряло добре, то има чудесен...
11 Май