Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцетЕто защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцет
24 Юни
Изследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Защо Клеопатра пиела оцет с вода?Защо Клеопатра пиела оцет с вода?
01 Окт.
1
Оцетът влиза в употреба и при отпушване на канали, като в сифона се излива разтвор от шепа сода и чашка оцет. С мека кърпа, напоена с оцет, се почиства патината от сребърни прибори и съдове....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Ето защо трябва да намалим хлябаЕто защо трябва да намалим хляба
24 Януари
Хлябът е неизмена част от нашата трапеза. Бял, заводски, ръжен, със семена или без - по щандовете в магазините можете да намерите изобилие от видове хляб. Но дали е полезен за нашето и здраве и какви са хранителните стойности...
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Съхранявайте домашният оцет на студено място. Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?
24 Май
Твърди се, че оцетът е открит при производството на вино още преди 5000 години. Първоначално оцетът се използвало само като хранителна добавка, но производството му от ябълки или ябълковият оцет има доста здравословни ефекти...
ОцетОцет
15 Април
Оцетът е един от най-древните хранителни подправки, които човечеството познава. Добре известни са здравословните ползи на ябълковия оцет или на традиционния оцет Балсамико (Balsamico). Оцетът има широко приложение както...
Защо пълнеем? Ето няколко грешки при избора на храни за отслабванеЗащо пълнеем? Ето няколко грешки при избора на храни за отслабване
24 Август
Това е сред най-честите грешки при избор на храна за отслабване....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Ето защо трябва да ядете повече кивиЕто защо трябва да ядете повече киви
11 Май
Кивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на други. Това е съвсем несправедливо. Някои го избягват заради киселия вкус и неприятната консистенция на плода. Но когато кивито е узряло добре, то има чудесен...