Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
Да Ви е сладко! Разгледайте сега всички предложения за домашна пица!...
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиКак се прави огретен - ръководство за начинаещи
28 Август
Най-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
Под названието рачел се разбира сладко от тиква. За тези, които са провокирани от спомените на по-възрастните за това приятно сладко, ето стъпките, по които се приготвя рачел....
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Чукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
Как се прави извара - ръководство за начинаещиКак се прави извара - ръководство за начинаещи
07 Юли
Изварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
Как се прави реване - ръководство за начинаещиКак се прави реване - ръководство за начинаещи
05 Юли
Перфектен избор е за посрещане на гости или просто за да угодим на всички вкъщи, когато ни се прияде нещо сладичко....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиКак се прави компот - ръководство за начинаещи
01 Юли
1
И така, след като сте сложили плода в буркана, следва да сложите захар, ако плодът, който използвате, е много сладък, сложете 3 с.л. равни захар, а ако не е или просто обичате да ви е по-сладък компотът, сложете по 5 с.л....
Как се прави баница - ръководство за начинаещиКак се прави баница - ръководство за начинаещи
30 Юни
Баницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници. Българите...
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиКак се прави таратор - ръководство за начинаещи
29 Юни
3
Тараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати. По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиКак се прави тутманик - ръководство за начинаещи
28 Юни
Тутманикът се прави от тесто. Можете да заложите на готово тесто и да си го купите от магазина, но по-добрият вариант е да си го направите сами вкъщи....
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиКак се прави бюрек - ръководство за начинаещи
26 Юни
Много се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)
21 Юни
3
Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи
23 Април
Как се прави козунак - ръководство за начинаещи: Необходими продукти: Брашно - 1.400 г Яйца - 7 бр....
Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещиКак се прави захарен сироп - ръководство за начинаещи
01 Април
1
Това е така, защото не отнема много време за направата му, не изискава някакво специално внимание и грижи, може да се използва за сиропиране на най-различни десерти и не съдържа много компоненти, което го прави лесен за приготвяне...
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещиКак се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещи
10 Окт.
Кавърмата може да се приготви и с агнешко месо, както я правят бесарабските българи, което навява на мисълта, че тази рецепта в най-стария си вид може би се е правила и по този начин....
Как се прави боб чорба - ръководство за начинаещиКак се прави боб чорба - ръководство за начинаещи
26 Август
Силната и питателна боб чорба е не само вкусно, но и невероятно здравословно първо блюдо. Бобът е богат на витамини, аминокиселини и фибри, микроелементи. А протеинът, който е в големи количества, е част от продукта...
Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещиКак се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи
18 Август
Ако все още не сте правили този вкусен сладкиш, няма място за притеснения. Той е много лесен и бърз за приготвяне. Идеален избор е за повод и без повод, най-вече за летните дни....