Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаРазрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави пица - ръководство за начинаещиДа Ви е сладко!
Разгледайте сега всички предложения за домашна пица!...
11 Дек.
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиВсички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
13 Окт.
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиНай-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
28 Август
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиПод названието рачел се разбира сладко от тиква.
За тези, които са провокирани от спомените на по-възрастните за това приятно сладко, ето стъпките, по които се приготвя рачел....
17 Юли
1
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиЧукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
15 Юли
Как се прави извара - ръководство за начинаещиИзварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
07 Юли
Как се прави реване - ръководство за начинаещиПерфектен избор е за посрещане на гости или просто за да угодим на всички вкъщи, когато ни се прияде нещо сладичко....
05 Юли
Как се прави компот - ръководство за начинаещиИ така, след като сте сложили плода в буркана, следва да сложите захар, ако плодът, който използвате, е много сладък, сложете 3 с.л. равни захар, а ако не е или просто обичате да ви е по-сладък компотът, сложете по 5 с.л....
01 Юли
1
Как се прави баница - ръководство за начинаещиБаницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници.
Българите...
30 Юни
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиТараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати.
По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
29 Юни
3
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиТутманикът се прави от тесто. Можете да заложите на готово тесто и да си го купите от магазина, но по-добрият вариант е да си го направите сами вкъщи....
28 Юни
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиМного се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
26 Юни
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
21 Юни
3
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи:
Необходими продукти:
Брашно - 1.400 г
Яйца - 7 бр....
23 Април
Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещиТова е така, защото не отнема много време за направата му, не изискава някакво специално внимание и грижи, може да се използва за сиропиране на най-различни десерти и не съдържа много компоненти, което го прави лесен за приготвяне...
01 Април
1
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещиКавърмата може да се приготви и с агнешко месо, както я правят бесарабските българи, което навява на мисълта, че тази рецепта в най-стария си вид може би се е правила и по този начин....
10 Окт.
Как се прави боб чорба - ръководство за начинаещиСилната и питателна боб чорба е не само вкусно, но и невероятно здравословно първо блюдо.
Бобът е богат на витамини, аминокиселини и фибри, микроелементи. А протеинът, който е в големи количества, е част от продукта...
26 Август
Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещиАко все още не сте правили този вкусен сладкиш, няма място за притеснения. Той е много лесен и бърз за приготвяне. Идеален избор е за повод и без повод, най-вече за летните дни....
18 Август