Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави кисело зелеКак се прави кисело зеле
09 Ноем.
15
Киселото зеле е традиционна зимнина за българина. Освен, че притежава чудесни вкусови качества и е в основата на много традиционни български ястия, киселото зеле е и много полезно за организма, особено през дългите зимните...
Бигос - най-вкусното свинско с кисело зелеБигос - най-вкусното свинско с кисело зеле
16 Февр.
Бигосът е традиционно ястие за полската, за литовската и белоруската кухни ястие, което се приготвя със зеле и месо. Произход на думата бигос Произходът на думата бигос според Анджей Банковски е неясен. Може да е заимствано...
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи
23 Април
Как се прави козунак - ръководство за начинаещи: Необходими продукти: Брашно - 1.400 г Яйца - 7 бр....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
Домашната пица е едно от най-любимите ястия на малки и големи по цял свят. Ястие, което се приготвя сравнително бързо и лесно. Ето и как можете да си я приготвите сами у дома: Брашното за хляб е най-подходящото за направата...
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиКак се прави огретен - ръководство за начинаещи
28 Август
Най-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
В миналото сладките неща са били истински деликатес за малки и големи, тъй като сладките изкушения са били твърде малко, а достъпът до тях не е бил постоянен и във възможностите на всеки. Затова приготвянето на сладко по...
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Чукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
Как се прави извара - ръководство за начинаещиКак се прави извара - ръководство за начинаещи
07 Юли
Изварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
Как се прави реване - ръководство за начинаещиКак се прави реване - ръководство за начинаещи
05 Юли
Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиКак се прави сладко - ръководство за начинаещи
03 Юли
Ароматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиКак се прави компот - ръководство за начинаещи
01 Юли
1
Ако ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
Как се прави баница - ръководство за начинаещиКак се прави баница - ръководство за начинаещи
30 Юни
Баницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници. Българите...
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиКак се прави таратор - ръководство за начинаещи
29 Юни
3
Тараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати. По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиКак се прави тутманик - ръководство за начинаещи
28 Юни
Тутманикът се прави от тесто. Можете да заложите на готово тесто и да си го купите от магазина, но по-добрият вариант е да си го направите сами вкъщи....
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиКак се прави бюрек - ръководство за начинаещи
26 Юни
Много се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)
21 Юни
3
Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
Как се прави кисело зеле без претаканеКак се прави кисело зеле без претакане
30 Ноем.
Днес това вече е по-скоро традиция, която в миналото нашите баби са правили, когато са правили зимнината в по-големи количества....