Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Пухкав омлетДокато се бърка се добавя съвсем малко вода. Тя е тайната съставка на перфектния пухкав омлет.
След като тиганът е загрял се изсипват яйцата....
10 Юли
Домашен пухкав омлетПродуктите се смесват до получаване на еднородна смес.
Тиганът се намазва с олио и се оставя на слаб огън.
Сместа се излива на тигана, похлупва се с капак и се оставя за 3-5 минути (зависи от котлона и от тигана)....
20 Ноем.
Перфектният пухкав омлетВариант и просто да сложите похлупак на тигана и така яйцата ще се втвърдят и от горната страна, без да обръщате приготвения пухкав омлет....
05 Окт.
Ето така се прави хамон в ИспанияТова се прави с специални помещения /сушилни/ при подходящи температури....
28 Май
Най-вкусната баница се прави ето такаВсеки е правил какви ли не баници със сирене, с локум, с тиква....
02 Април
Домашна Чат масала се прави ето такаЧат масала е типичната индийска комбинация от подправки, която придава аромат на салати, бобови култури, плодове, риба и месо на скара, картофи и други зеленчуци.
Може спокойно да се използва преди или след...
20 Август
Пухкав омлет с плънкаТази плънка се сипва в едната половина на омлета и с другата част се завива....
30 Ноем.
Пухкав омлет със спанакЗа да стане пухкав омлета разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг. После внимателно ги прибавете към жълтъците. Прибавете спанака и една супена лъжица студена вода....
24 Август
1
Пухкав омлет със спанакЗа да стане пухкав омлета разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг. После внимателно ги прибавете към жълтъците. Прибавете спанака и една супена лъжица студена вода....
24 Август
1
Пухкав омлет в найлонов пликВ тенджера се слага вода да заври.
Яйцата се разбиват на пяна с тел. Добавят се сол, бакпулверът и прясното мляко. Разбъркват се отново....
06 Окт.
Овкусяване на свински ребра! Прави се ето такаУчи се от вчерашното барбекю, живей за днешното и се надявай за утрешното. И най-важното - никога не спирай да питаш защо хората биха варили ребра....
Албер Айнщайн
Замислете се над тези думи на великия учен, особено...
04 Юли
Най-добрата салата Капрезе се прави ето така!Топките от Моцарела, които идват във вакуумно запечатани торбички, са склонни да бъдат гумени и не абсорбират зехтин и доматен сок, както правят другите видове такова сирене....
13 Септ.
Пухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
02 Януари
Пухкав френски омлетМалка тавичка се намазва с масло, изливат се яйцата и се пекат в загрята на 180 градуса фурна половин час.
Омлетът се получава пухкав и запазва формата си и след като бъде изваден от тавата....
26 Август