Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеВ гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути....
16 Ноем.
1
Пъстър есенен гювеч на фурнаГювечът се пече на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и постният гювеч се допича още около 10-15 мин.
Сервира се поръсен с нарязан на дребно пресен магданоз....
21 Ноем.
Есенен гювечРазбъркайте и покрийте гювеча с обелените и нарязани на филийки домати, поръсете с магданоз. Сложете да се пече във фурната....
21 Окт.
Есенен вегетариански гювечПоръсете с черен пипер и сол, разбъркайте, разсипете гювеча по чинните и го поднесете....
10 Септ.
Есенен зеленчуков гювечПочистете и нарежете на не много дребни парчета всички зеленчуци.
Загрейте малко мазнина и запържете скълцаните лук, едро нарязани морковчета (ако са малки, ги оставете цели) и чушки....
17 Ноем.
Лютеница на фурна Аромата на есентаИзваждаме от фурната и прибавяме нарязан магданоз и скилидките чесън, след което пасираме, така че да получим хубава гладка смес....
28 Август
Консервиране на гювечГювечът е ястие, любимо на възрастни и на деца. То се прави от определени видове зеленчуци и особено през есента и зимата е много полезно, защото зарежда с витамини....
26 Септ.
Как да сготвим гювечГювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо....
28 Януари
Как да разчупим рутината в леглотоРутината в секса е нещо, което с течение на времето може да сложи край на отношенията с партньора ви.
Когато имаш сериозна връзка, е съвсем нормално с времето страстта да намалее. Причината е фактът, че двамата се познавате...
16 Април
1
Да замразим зеленчуци за гювечАко искате да се наслаждавате на домашен гювеч през зимата, замразете през лятото и есента зеленчуци, от които да приготвяте лесно и бързо това вкусно ястие....
30 Януари
Вкусен есенен гювеч със зеленчуциИзсипете получения сос в зеленчуците и гответе под затворен капак на тих огън, докато не го приготвите.
Зеленчуковият гювеч се сервира охладен....
24 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Есенен гювеч с тиква и карфиолГотви се още 10 минути и гювечът е готов.
Сервираме още топла тази великолепна есенна гозба!
Есенният гювеч с тиква и карфиол е много вкусен....
23 Дек.
Есенен гювеч с карфиол и тиквичкиПечем 35-40 минути на 250 градуса.
Поднасяме топло в 3 порции.
Чудесен постен гювеч с карфиол и тиквички, подходящ за Есента!
Чудно Вкусно!...
02 Окт.
Гювеч На едроСлед като се е мариновало месото си приготвяме един голям глинен гювеч и в него слагаме: обелени и измити картофи (цели), царевицата на големи парчета, лука, който е нарязан на едро....
12 Май
8
Гювеч на фурнаТавата слагаме в студена фурна и включваме фурната на 200 градуса. От момента на завиране на ястието печем 45 минути.
Изключваме фурната и оставяме гювеча на фурна на остатъчната температура....
16 Януари
Есенна зеленчукова салата на тиганИзмийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета, посолете ги, оставете ги за 1-2 часа, да се отцедят от горчивия сок, след което ги подсушете с кърпа и ги изпържете в сгорещените олио и масло....
03 Септ.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Джолан в гювеч с пъстри есенни зеленчуциДжоланът в гювеч с пъстри есенни зеленчуци е много вкусен!...
07 Юни
Подправки, подходящи за гювечЗа рибния гювеч подходящите подправки са дафинов лист, сладък червен пипер, черен пипер, магданоз, сол и лимон....
28 Февр.