Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути....
Пъстър есенен гювеч на фурнаПъстър есенен гювеч на фурна
21 Ноем.
Гювечът се пече на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и постният гювеч се допича още около 10-15 мин. Сервира се поръсен с нарязан на дребно пресен магданоз....
Есенен гювечЕсенен гювеч
21 Окт.
Разбъркайте и покрийте гювеча с обелените и нарязани на филийки домати, поръсете с магданоз. Сложете да се пече във фурната....
Есенен вегетариански гювечЕсенен вегетариански гювеч
10 Септ.
Поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте, разсипете гювеча по чинните и го поднесете....
Есенен зеленчуков гювечЕсенен зеленчуков гювеч
17 Ноем.
Почистете и нарежете на не много дребни парчета всички зеленчуци. Загрейте малко мазнина и запържете скълцаните лук, едро нарязани морковчета (ако са малки, ги оставете цели) и чушки....
Лютеница на фурна Аромата на есентаЛютеница на фурна Аромата на есента
28 Август
Изваждаме от фурната и прибавяме нарязан магданоз и скилидките чесън, след което пасираме, така че да получим хубава гладка смес....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Гювечът е ястие, любимо на възрастни и на деца. То се прави от определени видове зеленчуци и особено през есента и зимата е много полезно, защото зарежда с витамини....
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
28 Януари
Гювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо....
Как да разчупим рутината в леглотоКак да разчупим рутината в леглото
16 Април
1
Рутината в секса е нещо, което с течение на времето може да сложи край на отношенията с партньора ви. Когато имаш сериозна връзка, е съвсем нормално с времето страстта да намалее. Причината е фактът, че двамата се познавате...
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Ако искате да се наслаждавате на домашен гювеч през зимата, замразете през лятото и есента зеленчуци, от които да приготвяте лесно и бързо това вкусно ястие....
Вкусен есенен гювеч със зеленчуциВкусен есенен гювеч със зеленчуци
24 Ноем.
Изсипете получения сос в зеленчуците и гответе под затворен капак на тих огън, докато не го приготвите. Зеленчуковият гювеч се сервира охладен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Есенен гювеч с тиква и карфиолЕсенен гювеч с тиква и карфиол
23 Дек.
Готви се още 10 минути и гювечът е готов. Сервираме още топла тази великолепна есенна гозба! Есенният гювеч с тиква и карфиол е много вкусен....
Есенен гювеч с карфиол и тиквичкиЕсенен гювеч с карфиол и тиквички
02 Окт.
Печем 35-40 минути на 250 градуса. Поднасяме топло в 3 порции. Чудесен постен гювеч с карфиол и тиквички, подходящ за Есента! Чудно Вкусно!...
Гювеч На едроГювеч На едро
12 Май
8
След като се е мариновало месото си приготвяме един голям глинен гювеч и в него слагаме: обелени и измити картофи (цели), царевицата на големи парчета, лука, който е нарязан на едро....
Гювеч на фурнаГювеч на фурна
16 Януари
Тавата слагаме в студена фурна и включваме фурната на 200 градуса. От момента на завиране на ястието печем 45 минути. Изключваме фурната и оставяме гювеча на фурна на остатъчната температура....
Есенна зеленчукова салата на тиганЕсенна зеленчукова салата на тиган
03 Септ.
Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета, посолете ги, оставете ги за 1-2 часа, да се отцедят от горчивия сок, след което ги подсушете с кърпа и ги изпържете в сгорещените олио и масло....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Джолан в гювеч с пъстри есенни зеленчуциДжолан в гювеч с пъстри есенни зеленчуци
07 Юни
Джоланът в гювеч с пъстри есенни зеленчуци е много вкусен!...
Подправки, подходящи за гювечПодправки, подходящи за гювеч
28 Февр.
За рибния гювеч подходящите подправки са дафинов лист, сладък червен пипер, черен пипер, магданоз, сол и лимон....