Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим рибена костС помощта на гребен отделете един кичур в горната средна част на главата ви. След това отделете тънък кичур от лявата страна и го преплетете със средния....
20 Март
Свински пържоли без костВратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см.
Измиват се много добре.
Червения и черния пипер се разбъркват с олиото.
Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата...
27 Май
Майсторски свински гърди с костСвински гърди с кост в компанията на задушени в масло гъби печурки и картофи соте!
Свинските гърди съм мариновала в смес от билки, олио, сол, черен пипер, престояват така минимум час в хладилника.
След изпекох цялото...
22 Май
Печена говежда пържола с костОставете месото на стайна температура за около 60 минути.
Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище.
Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената...
19 Август
Счупване на бедрената костФрактурата/счупването на бедрената кост е резултат от тежки травматични въздействия, които са свързани с различни травми. Силата, която предизвиква счупването на бедрената кост действа по директен или индиректен начин....
10 Юли
Счупване на петна костЧовешкото ходило е съставено от 26 на брой кости, които са свързани помежду си в сложен комплекс. Поради значително по-голямата функционална натовареност, костите на ходилото са по-масивни от тези на ръката.
Счупване...
24 Юни
Зарастване на счупена костЗарастването на счупена кост е бавен и продължителен процес. Първите няколко дни след травмата кръвоизливът се разнася от организма. Едва след осмия ден започва обграждане на счупената кост от съединителна тъкан. Тя обаче...
07 Май
3
Вратни пържоли без кост в зехтинНачукваме хубаво пържолите от двете страни. Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона.
След 5 минути слагаме пържолите.
След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и...
15 Окт.
Свински врат без кост на фурнаВсяко парче месо се поръсва със сол и черен пипер и се нарежда в тавичка.
Загрява се олио и задушаваме ситно нарязан лук, настърган морков и гъби.
Разбърква се, поръсваме сол, риган, мащерка и чубрица. Сипва се бялото...
03 Май
Телешки гърди с кост в гърнеТелешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
16 Септ.
Вратни пържоли с кост на фурнаВ удобна тава наредете свинските вратни пържоли. Смесете съставките и полейте върху тях.
Завийте с фолио и оставете за три часа в хладилник. След това извадете и оставете за половин час на стайна температура.
Печете...
27 Януари
Свински врат с кост на фурнаИзмийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки.
Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение...
24 Ноем.
Свински гърди без кост на фурнаВземаме тавичка, намазваме дъното с мъничко мазнина.
Свинските гърди нарязваме по дължина, като намазваме с червен пипер и соев сос.
Подреждаме ги в тавичката. Поръсваме черен пипер и чубрица ги заливаме с бирата....
18 Август
Свински гърди без кост с картофиЗа тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло.
Картофите се обелват...
25 Ноем.
Рибена супичкаПри сервиране подправяме рибената чорба с дресинга.
Рибената супичка е готова....
30 Юли
Рибена чорбаВ тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин.
Изваждам...
16 Май
13
Рибена питаМаята се разбърква в хладка вода с захарта и се оставя да шупне за 10 минути. Сипва се в брашното и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.
Оставя се на топло да втаса за 30 минути. Отделя се топче тесто за...
06 Дек.
Рибена разядкаВ купа намачкваме сварените и обелени картофи, прибавяме рибата.
Добавяме и размекнатото масло и наситнените краставички и разбъркваме всичко много добре с вилица, като го намачкваме.
Сервираме разядката поръсена с...
05 Дек.
Рибена яхнияПо желание може накрая да сгъстите рибената яхния с 1 пълна чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Добавете накрая девесила и снемете от котлона. Поднесете с резенче лимон....
07 Ноем.
1
Рибена супаРибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол.
Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия...
19 Май
1
Рибена плакияЗагрейте олиото и запържете нарязания на филии лук. Овкусете със сол и черен пипер. Когато лукът омекне, добавете пресования чесън, дафиновия лист и доматената салца, размита с малко студена вота.
Задушавайте продуктите...
12 Окт.
Рибена мусакаЗапечената рибена мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути....
08 Януари
Рибена супаРибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол.
Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия...
19 Май
1